Verdienen aan de Bitcoin halving in 2024

Met de opkomst van digitale valuta’s zoals Bitcoin en Ethereum, groeit de interesse in de cryptomarkt explosief. Het boek Cryptobeleggen, toepassing en praktijk biedt een diepgaande inleiding in de wereld van cryptobeleggen, essentieel voor iedereen die geïnteresseerd is in deze moderne vorm van investeren. Het unieke van Cryptobeleggen, toepassing en praktijk is dat het een generieke basiskennis van beleggen en crypto combineert met praktische inzichten. Dit maakt het mogelijk voor lezers om zelfstandig te investeren op grote Nederlandse cryptobeurzen. Het boek begint met een introductie in beleggen en een inleiding in blockchaintechnologie, de ruggengraat van alle cryptotransacties. Deze blogpost – Verdienen aan de Bitcoin halving in 2024 – geeft een voorproefje uit het boek dat omstreeks 18 december 2023 verschijnt. 

Wat is de Bitcoin halving?

Wat is de Bitcoin halving en wat is de verwachte impact voor de cryptocurrency markt? De Bitcoin halving is relatief onbekend bij het brede publiek, vandaar deze nadere toelichting. De Bitcoin halving is een omslagpunt dat plaatsvindt wanneer de beloning voor miners die nieuwe blokken aan de blockchain toevoegen, wordt gehalveerd. Deze omslag gebeurt elke 210.000 blokken, dus ongeveer elke vier jaar. Het doel van deze halvering is om de inflatie van Bitcoin te verminderen en de waarde van de cryptocurrency te verhogen. Dit betekent dat er minder nieuwe Bitcoins in omloop komen en op de markt verkocht kunnen worden. Als het aanbod op de markt afneemt en de vraag gelijk blijft of stijgt, heeft dat in principe een stijgend effect op de koers.

Extreme koersstijgingen?

Beleggers in cryptovaluta zijn van nature personen met een gezonde dosis interesse in crypto en bereid enige risico te lopen. De Bitcoin-believers kijken uit naar april of mei 2024 als de Bitcoin halving daadwerkelijk gaat plaatsvinden. De verwachting en soms zelfs de overtuiging is dat deze gaat leiden tot een koerswinst. Deze omslag heeft in het verleden vaker geleid tot significante koersstijgingen van Bitcoin. Vanzelfsprekend wordt er veel gespeculeerd over wat er daadwerkelijk zal gebeuren met de koers van Bitcoin na de volgende halvering. Sommige analisten voorspellen extreme koersstijgingen, anderen zijn meer gematigd. Belangrijk is te realiseren dat het slechts voorspellingen en schattingen waar geen harde conclusies uit getrokken mogen worden. 

Winst maken met Bitcoin

Voor de lezer interessant om te weten is dat er verschillende andere manieren zijn om winst te maken met Bitcoin. Denk hierbij aan het bekende handelen in Bitcoin, het minen van nieuwe Bitcoins, staken en investeren in bedrijven die zich bezighouden met Bitcoin. Het gaat te ver daar hier nu nader op in te gaan. Het maken van een mooi rendement kan natuurlijk ook met andere cryptovaluta. Risico’s op verlies zijn en blijven natuurlijk aanwezig. Mocht de lezer van dit blog overwegen in de cryptovaluta te stappen: een bekende en veelvuldig gebruikte term in deze wereld is DYOR, dat staat voor Do You’re Own Research. Ga dus altijd goed voorbereid en weloverwogen aan de slag. Die research kun je doen met mijn boek Cryptobeleggen, toepassing en praktijk dat eind december van de persen rolt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.