snelle notities vanuit het iPhone toegangsscherm

Snelle notities vanuit het iPhone toegangsscherm

Zo word je een iPhone-pro

Het maken van snelle notities vanuit het iPhone toegangsscherm is slechts een van de vele beduidend minder goed gedocumenteerde functies van Apple telefoons. Het boek Zo word je een iPhone-pro, van Team VDM & iCulture.nl duikt in de wereld van minder of wellicht niet bekende trucs om nog meer uit je toestel te halen!

In dit artikel leer je snel notities maken vanuit het iPhone toegangsscherm. Heel handig, want vanuit dat bedieningspaneel kun je direct een nieuwe notitie openen, zonder dat je je toestel hoeft te ontgrendelen. Je moet hiervoor echter wel eerst een paar instellingen aanpassen. In deze tip leggen we je uit wat je hiervoor moet doen.

Om Notities te kunnen openen vanuit het toegangsscherm moet je er eerst voor zorgen dat Notities toegevoegd wordt aan het bedieningspaneel. Vanuit het bedieningspaneel ga je straks namelijk notities openen. Volg hiervoor de hierna genoemde stappen.

Aan de slag

1 Open de app Instellingen en tik op Bedieningspaneel.

2 Zoek in de lijst naar de optie Notities en tik op het groene plusje om Notities toe te voegen, als dat nog niet het geval is. Als er een rood stopbord bij Notities staat ben klaar om verder te gaan.

3 Open nu het bedieningspaneel en je ziet daar het Notities-icoon staan. Zorg er wel voor dat je vanuit een vergrendelde iPhone toegang hebt tot het bedieningspaneel. Dit is namelijk noodzakelijk om zo snel een notitie te kunnen maken. Dit doe je via Instellingen, Face ID/Touch ID en toegangscode. Zorg ervoor dat de optie Bedieningspaneel onder het kopje Toegang bij vergrendeling is ingeschakeld.

Wanneer je de Notities-knop toegevoegd hebt aan het bedieningspaneel, moet je nog wel aangeven dat je notities wilt openen zonder de iPhone te ontgrendelen. Hiervoor moet je nog wat aanpassingen doen. Volg hiervoor deze stappen:

1 Open de app Instellingen, blader omlaag en tik op Notities.

2 Blader helemaal naar beneden en tik op Open Notities in toegangsscherm.

3 Om notities op een vergrendelde iPhone te openen kun je kiezen uit twee opties: Maak altijd nieuwe notitie aan of Hervat laatste notitie. Kies je Hervat laatste notitie, dan heb je meer opties. Het opent dan de laatste notitie die vanaf het toegangsscherm is aangemaakt óf de aantekening die je als laatste in de Notities-app bekeken hebt.

Als laatste kies je nu wanneer er altijd een nieuwe notitie gemaakt moet worden. Hoe korter dit ingesteld is, hoe veiliger het is. Zet je de instelling op 15 minuten, dan heb je een kwartier de tijd om verder te gaan aan een reeds gemaakte notitie via het toegangsscherm. Na die 15 minuten wordt er weer een nieuwe notitie gemaakt, en zo verder.

snelle notities vanuit het iPhone toegangsscherm

Snelle aantekening maken

Snel een aantekening maken doe je dan als volgt:

1 Pak je iPhone en activeer het scherm.

2 Open het bedieningspaneel.

3 Tik op de knop Notities en je kunt beginnen met typen.

Wanneer je nu vanuit je bedieningspaneel op een vergrendelde iPhone de Notities-app wil openen, hoef je je iPhone niet eerst te ontgrendelen. Je kunt nu direct beginnen met typen. Bij een Face ID-toestel is de kans groot dat je iPhone automatisch ontgrendeld wordt, maar bij een Touch ID-toestel is dat minder vaak het geval.

Je hoeft je geen zorgen te maken dat iemand anders nu al jouw notities kan bekijken. Mensen zonder toegang tot jouw iPhone kunnen wel een nieuwe aantekening maken, maar om al je andere notities te zien moet je eerst het toestel ontgrendelen.

iPhone gevonden?

Deze truc is ook handig als je een iPhone van iemand gevonden hebt. Je kan op deze manier namelijk snel een notitie maken in de iPhone van iemand anders. Je kunt daarin bijvoorbeeld zetten dat je het toestel gevonden hebt, met daarbij je telefoonnummer om jou te kunnen bereiken om het toestel terug te geven aan de eigenaar. Deze notitie wordt vervolgens gesynchroniseerd via bijvoorbeeld iCloud en verschijnt op de andere apparaten van de eigenaar, die vervolgens deze notitie kan zien en contact met jou kan opnemen.

Deze blogpost Slimme tips voor een langere batterijduur op je iPhone!is afkomstig uit het boek Zo word je een iPhone Pro. In het boek nog veel meer tips om batterijverbruik te besparen!

Zo word je een iPhone-pro

Zo word je een iPhone-pro

Je iPhone is een technisch hoogstandje… maar zeg nu eerlijk: haal je wel alles eruit wat erin zit? Natuurlijk: foto’s en video’s maken, bellen, whatsappen en spelletjes spelen doen we bijna allemaal. Plus een beetje surfen op internet en wellicht je e-mail en agenda bijhouden. Maar dit schitterende apparaat kan zo veel meer! Niet alleen zijn er veel – vaak verborgen – apps beschikbaar die nuttig, leerzaam of onderhoudend zijn, maar de apps die je regelmatig gebruikt – zoals bijvoorbeeld Mail, Safari en zelfs Instellingen! – bieden vaak ook zeer handige, tijdbesparende of gewoon leuke opties waardoor je (veel) meer uit je kostbare bezit haalt. Daarnaast biedt het besturingssysteem zelf talloze functies die je ongetwijfeld zelden of nooit gebruikt, maar die het werken met de hardware aanzienlijk vereenvoudigen of leuker maken.

Het boek Zo word je een iPhone-pro is bedoeld voor iedereen met een iPhone die daar (bijna) dagelijks mee in de weer is. Heb je het gevoel dat zaken efficiënter, sneller of gemakkelijker kunnen? Dan is het goed om te weten dat dat bijna altijd het geval is. Met de talloze tips, wetenswaardigheden en verborgen pareltjes leer je écht het meeste uit je iPhone te halen en er meer plezier aan te beleven.

  • Het enige Nederlandstalige boek dat diep ingaat op de verborgen mogelijkheden van de iPhone
  • Met de tips uit dit boek beleef je meer plezier aan je dure investering en haal je er veel meer uit dan je voor mogelijk hield
  • Samengesteld in samenwerking met de ervaren experts van iCulture


Goed om te zien dat het artikel je tot het einde toe heeft kunnen interesseren. De meeste artikelen op dit blog worden geschreven door de auteurs van uitgeverij Van Duuren MediaBen je geïnteresseerd in verdere verdieping of meer praktische toepassingen? Klik op onderstaande banner voor het meest actuele overzicht.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.