achtergronden en filters

Virtuele achtergronden en filters in Zoom

Een andere achtergrond tijdens een video-gesprek in Zoom is in een handomdraai geregeld. En natuurlijk kun je je uitleven met filters. Hoe? Dat lees je in ‘Virtuele achtergronden en filters’, een extract uit mijn boek Zo werkt Zoom.

Een van de aantrekkelijke functies van Zoom is dat je de achtergrond waartegen je bevindt kunt vervangen. Dat werkt het beste als je huidige achtergrond enigszins egaal is, maar verplicht is dat niet. Zo kun je bij je gesprekspartners de indruk wekken dat je je op een tropisch eiland of in de bibliotheek bevindt, terwijl je gewoon aan de keukentafel zit. Voor een andere achtergrond in Zoom klik je eerst op Instellingen (Settings), het instellingentandwieltje dat u ziet na een klik op uw profiel.

achtergrond in Zoom
Background & filters

Daarnaast biedt Zoom enkele filters, waarmee je grappige effecten aan je video kunt toevoegen. Tot slot geeft de huidige versie (5.7.4) toegang tot enkele studio-effecten (bèta).

Downloaden

Voor alle opties op de pagina Background & filters moeten onderdelen gedownload worden. Gelukkig gebeurt dat geruisloos op de achtergrond. Klik onder Virtual backgrounds bijvoorbeeld op een van de getoonde voorbeelden. Zoom vraagt of de Smart Virtual Background Package gedownload moet worden. Bevestig dat, en na enkele ogenblikken is de geselecteerde achtergrond actief.

achtergrond in ZoomHet kiezen van een virtuele achtergrond verlaagt de resolutie van het videobeeld.

 

Het downloaden is overigens eenmalig. Het selecteren van een andere achtergrond gaat vervolgens een stuk sneller.

Wil je liever een eigen achtergrond gebruiken, klik dan op het plusje rechts onder het videovoorbeeld en klik op Add image. Blader naar een afbeelding op de vaste schijf, selecteer deze en klik op Openen.

De videofilters zijn meer ‘voor de fun’. Selecteer de categorie en klik op een van de vele beschikbare voorbeelden. Het effect is direct duidelijk…

Virtuele achtergrond en filters in Zoom is afkomstig uit Ontdek Zoom. Meer tips en trucs van Bob van Duuren? Op dit blog zijn er veel te vinden. Al zijn tips, plus interviews met Bob vind je HIER.

Ontdek zoom

ZoomEr zijn nog heel veel meer mogelijkheden met Zoom, je leest er alles over in het boek Zo werkt Zoom. In relatief korte tijd heeft thuis- en onlinewerken een grote vlucht genomen. Als gevolg van corona hebben we minder direct en sociaal contact, waardoor de vraag naar oplossingen voor thuiswerken en videovergaderen groter is dan ooit.

In dit praktische boek leert de auteur je alle aspecten van Zoom kennen, van het maken en correct instellen van een account, het koppelen van Zoom aan je Outlook- of Google-account, het installeren – en optimaliseren – van de software tot het efficiënt en productief deelnemen aan een vergadering, waarbij alle beschikbare gereedschappen worden besproken; denk hierbij aan het geven van een virtuele presentatie, het delen van apps en vensters en het gebruik van het whiteboard.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.