Kies voor zakelijke Windows 10 Pro updates (bron afbeelding: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Windows_logo_-_2002%E2%80%932012_(Multicolored).svg)

Windows updates, ga voor betrouwbaar zakelijk

Als je over Windows 10 Pro beschikt, krijg je na de Creators Update – nog duidelijker dan voorheen – de optie om alleen zakelijke updates te installeren.

Updates die voor zakelijke (‘business’)-gebruikers worden uitgeleverd zijn veel uitgebreider getest dan de updates die ‘gewone gebruikers’ voor hun kiezen krijgen. Pas als alle (bekende) bugs uit de publiekelijk uitgerolde updates en upgrades zijn gehaald krijgen zakelijke gebruikers ze voorgeschoteld. Zij hechten immers meer waarde aan een stabiel systeem dan aan de allerlaatste snufjes. Wil jij jouw systeem ook zo stabiel mogelijk houden, dan kan dat door voor een zakelijk updateschema te kiezen.

De optie om voor een zakelijk updateschema te kiezen is alleen beschikbaar in Windows 10 Pro. Na omschakelen krijg je alleen nog stabiele updates (en natuurlijk alle veiligheidsupdates) binnen. Upgrades als de Creators Update krijg je ook, maar pas veel later dan de meeste consumenten. Heeft als voordeel dat alle oneffenheden er als het goed is uitgehaald zijn tegen de tijd dat bedrijven een upgrade aangeboden krijgen.

Instellingen

Het omzetten naar een zakelijk updateschema is eenvoudig in Windows 10 Pro. Klik in het menu Start op Instellingen. Klik op Bijwerken en beveiliging en dan op de link Geavanceerde opties. Selecteer onder de kop Kiezen wanneer updates worden geïnstalleerd de optie Current Branch for Business in plaats van de standaardinstelling Current Branch. Klaar! Via de opties iets lager kan je het update- en upgradegedrag van Windows 10 Pro nog meer finetunen.

Kies voor Current Branch for Business

2 gedachten over “Windows updates, ga voor betrouwbaar zakelijk”

  1. Beste mensen. Ik heb de blog gelezen over de updates voor Windows 10. Bij de pro versie zou men Current Branch for Business kunnen instellen. Ik heb Windows 10 Pro, maar bij mij staat onder “Kiezen wanneer updates worden geinstalleerd” geen “Current Branch” en ook geen “Current Branch voor Business”. Kan iemand mij vertellen hoe dit kan? Bij voorbaat dank.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.