De Xiaomi Black Shark gamefoon (bron afbeelding: https://eu.blackshark.com/)

Xiaomi gamefoon met waterkoeling ook naar Nederland

Mocht mobiel gamen helemaal je ding zijn, dan is er mogelijk goed nieuws voor je. Het Chinese Xiaomi heeft aangekondigd dat hun gamefoon Black Shark deze maand naar ons land komt.

Het kloppend hart van de Xiaomi Black Shark wordt gevormd door de Qualcomm Snapdragon 845, een rappe mobiele SoC (System-on-a-Chip) die eind vorig jaar werd uitgebracht. Bijzonder is dat deze in de Black Shark voorzien is van… waterkoeling. Dit om het toestel tijdens stevige gamesessies niet te oververhitten. 8 GB RAM moet zorgen dat ook de stevige games goed aan hun trekken komen. De schermresolutie van het toestel is Full HD ofwel 1080p, bij een diagonaal van 6 inch. Een accu van 4000 mAh moet zorgen voor voldoende draadloze speeltijd.

(Mogelijk) betaalbaar

Hoeveel de Black Shark in ons land gaat kosten is nog niet duidelijk. Als je de Chinese prijs rechtstreeks omrekent kom je op een bedrag van rond de €425. Dat zou te overzien zijn. Maar is een Android-smartphone als basis voor gamen een perfecte keuze? Ten eerste is en blijft er toch altijd overhead van het besturingssysteem, die 8GB RAM is niet voor niets. Als je kijkt naar een iPhone – om maar even een gedoodverfde concurrent te noemen – beschikt die feitelijk over veel betere papieren als het gaat om gamen. Alleen kosten de nieuwste versies natuurlijk ook een veelvoud. Het is dus maar net waar je prioriteiten liggen en wat je budget is.

Interessant

Wat in ieder geval interessant is om te zien: de smartphone (en natuurlijk ook de tablet) wordt steeds serieuzer genomen als gamingplatform. De kans is groot dat deze apparaten uiteindelijk de traditionele gameconsole van hun plek zullen verdrijven. Logisch ook, want wat is er nou praktischer dan zowel thuis via de tv als onderweg in de trein op een en hetzelfde apparaat je favoriete spellen te spelen? Overigens lijkt het erop dat – zoals we hier onder meer op Tweakers lezen – Xiaomi ‘slechts’ de eerste versie van de Black Shark in onze contreien uitbrengt. En niet de gloednieuwe Black Shark Helo met OLED-scherm en nog meer RAM.

Het boek Ontdek de Android Phone, 6e editie Voor Android Nougat en Oreo van Joris de SutterMeer weten over wat je zoal met je Android smartphone kunt doen? Lees dan het boek Ontdek de Android Phone, 6e editie Voor Android Nougat en Oreo van Joris de Sutter eens.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.