Alternatieven voor Photoshop voor iOS

Alternatieven voor Photoshop voor iOS

Zoals collega Hans al schreef valt Photoshop voor iOS wat tegen. Gelukkig zijn er veel betere alternatieven die onder de streep ook nog eens minder kosten! Alternatieven voor Photoshop voor iOS…

Het lijkt erop dat Adobe uiteindelijk toch niet de ultieme droom van een volledige Photoshop op de iPad heeft kunnen waarmaken. Ja, de app is nu te downloaden, maar het eindresultaat valt – voorzichtig gezegd – tegen. Nou gaan we hier niet een lang verhaal houden over wat er niet aan deugt (al hadden we na de lange ontwikkeltijd zonder meer iets spectaculairders verwacht). Praktischer is het om eens te kijken wat er aan alternatieven voor Photoshop voor iOS zijn. Natuurlijk is er het volwassen Affinity Photo, al eerder uitgebreid besproken. Dit is een écht desktopwaardig stukje software, waarmee je alles op het vlak van fotobewerking kunt doen. Bovendien zit je niet vast aan een vervelend verplicht abonnement. Wat ik hier zelf heel veel gebruik is Artstudio Pro. Voordeel hiervan is dat het een meer traditionele gebruikersinterface heeft zoals we kennen van desktop-besturingssystemen. De menubalk maakt dat je je razendsnel thuisvoelt in de app.

Een wel heel uitgebreide fotobewerker

Artstudio Pro kost €12,99 en daarmee ben je klaar. Geen abonnementen, geen stiekeme andere zaken die extra kosten. Aardig detail is dat de app ook nog eens ‘schaalbaar’ is. Daarmee bedoelen we dat je de volledige desktop-experience op een iPad krijgt, maar dat de app ook met alle functies prima werkt op een iPhone. Maar dan met een passende gebruikersinterface daarvoor. Opvallend is de snelheid waarmee alles werkt, we merken nooit haperingen. Alles wat je mag verwachten van een goede fotobewerker is aanwezig. Een uitgebreid arsenaal aan gereedschappen, de ondersteuning voor lagen en nog veel en veel meer. Het betreft ook nog eens een app die al jarenlang meedraait en volledig is geoptimaliseerd. De kans dat je er grote problemen in tegenkomt is dan ook nihil. Verder geldt dat de ontwikkelaar zeer actief is en er met regelmaat nieuwe functies worden toegevoegd.

Aanrader

Eigenlijk kunt je stellen dat Artstudio Pro dat is wat Photoshop (voor iOS) had moeten zijn. Het is bijvoorbeeld raar dat de – zeker voor een complexe fotobewerker als Photoshop – een menubalk ontbreekt. Een simpele optie als het vergroten of verkleinen van een afbeelding is nu feitelijk nergens terug te vinden. De hele opzet maakt dat je nu feitelijk compleet nieuwe software moet gaan zitten aanleren. Kortom: als je echt serieus aan fotobewerking wilt doen, dan is Artstudio Pro een absolute aanrader!

Photoshop voor iOS
Het zo gehypte Photoshop voor iOS blijkt een tamelijk kale en vooral onhandige bedoening, want wáár is bijvoorbeeld die zo essentiële menubalk…?
Photoshop voor iOS

Het kan de gemiddelde gebruiker van een mobiel Apple-apparaat als een ipad of iPhone natuurlijk niet zijn ontgaan: iOS 13 is verschenen. Hoewel de eerste versie wat tekortkomingen kende, is de zaak inmiddels op orde gebracht met wat grotere updates. En daarmee staat niets je meer in de weg om volop gebruik te gaan maken van iOS. En daarbij komt het ook al net verschenen boek Ontdek iOS 13, Voor iPhone en iPod (auteur: Henny Temmink) uitstekend van pas. Je vindt er snel je weg mee in de vele nieuwe functies!


Goed om te zien dat het artikel je tot het einde toe heeft kunnen interesseren. De meeste artikelen op dit blog worden geschreven door de auteurs van uitgeverij Van Duuren MediaBen je geïnteresseerd in verdere verdieping of meer praktische toepassingen? Klik op onderstaande banner voor het meest actuele overzicht.


Goed om te zien dat het artikel je tot het einde toe heeft kunnen interesseren. De meeste artikelen op dit blog worden geschreven door de auteurs van uitgeverij Van Duuren MediaBen je geïnteresseerd in verdere verdieping of meer praktische toepassingen? Klik op onderstaande banner voor het meest actuele overzicht.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.