Creative Cloud: het witte, lege scherm weer gevuld

In de blogpost over de vernieuwingen in Photoshop CC 2015.1 schreef ik dat ik nogal last had van een leeg, wit scherm als ik in de menubalk het icoontje van Creative Cloud aanklikte. Meestal loste een herstart het probleem van het witte scherm op, maar de laatste paar dagen hielp dat niet meer. Dan maar googlen op zoek naar een oplossing. Die oplossing is er. Bij mij is het in ieder geval gelukt om het witte scherm weer gevuld te krijgen.

Een leeg, wit vlak en geen update te zien...
Een leeg, wit vlak en geen update te zien…

Ik zocht op blank screen Menu Bar Creative Cloud en vond allereerst een oude thread in de Adobe-forums over dit probleem. Het probleem bestaat blijkbaar al sinds begin 2014. Begin april 2014 was het blijkbaar nog niet opgelost, want na de laatste post in in april 2014 blijft het stil. Zonder een echte oplossing lijkt het.

Ik zocht verder en vond een Creative Cloud-hulpdocument. Daarin staan vijf manieren om problemen met de CC desktop app op te lossen. Het document lijkt niet naar het probleem van het witte scherm te verwijzen – het gaat hier om het niet openen van de app of een constante spinning beach ball – maar oplossing 5, het wissen van de OOBE-folder, was voor mij de oplossing.

En zo zag ik dat er een update was voor Photoshop: van versie 2015.1 naar versie 2015.1.1. Updaten maar weer.

Screen Shot 2015-12-17 at 11.01.54

Naschrift

Nu dacht ik dat ik er was. Het witte Creative Cloud scherm was weer gevuld. Ik had Photoshop weer geüpdatet en startte Photoshop. Door het wissen van de OOBE-folder, waarvan ik geen idee heb wat die doet, was blijkbaar de Application Manager in de war geraakt. De Application Manager was missing of damaged, Adobe wist het zelf ook niet precies. Dan maar op zoek naar een nieuwe Application Manager. Hier vind je hem. Nu doet alles het weer. Voorlopig in ieder geval.

3 gedachten over “Creative Cloud: het witte, lege scherm weer gevuld”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.