De Google Home-speakers verstaan en spreken nu Nederlands

We schreven eerder over Google Home en de Google Assistent. De Google Home speakers konden tot nu toe nog niet in Nederlands luisteren en terugpraten, maar dat is nu aan het veranderen. Langzaam kan de ene na de andere speaker Nederlands tegen je praten. De Google Home-speakers verstaan en spreken nu Nederlands. Dat werd tijd. Hoe zet je een speaker die nu Engels verstaat en praat om naar Nederlands?

Nederlands verstaan en praten

Deze zomer kon je op je telefoon al tegen de Google Assistent in het Nederlands praten en praatte die Assistente terug. Ik kwam nog steeds niet veel verder dan het vragen om een grap, vragen naar de weersverwachting en het aanzetten van muziek. Het is een begin. Nu las ik dat de Google Home speakers binnenkort – vanaf 24 oktober – in Nederland verkrijgbaar zouden zijn en die speakers begrepen natuurlijk ook de Nederlandse taal. De ‘oude’ speakers die je via allerlei aanbiedingen wel al in Nederland kon kopen – grijze import – spraken nog geen Nederlands, maar daar komt dus ook verandering in. Je moet ze alleen even op Nederlands zetten.

Google Home-app

Die instellingen voor de verschillende talen vind je in de Google Home-app op je mobieltje of tablet. Laat die Home-app nu net een complete update hebben gekregen, waardoor ik er in eerste instantie niets meer in kon vinden. In tweede instantie ook niet. In derde instantie toen ik in allerlei menu-mogelijkheden had gegraven vond ik de mogelijkheid om de instelling van mijn Google Home Mini te veranderen. En nu, nu ik dit wil delen met de lezers van dit blog, kan ik het weer niet vinden. Een ding is duidelijk het zit niet op een voor de hand liggende plek. Ik zoek op mijn Pixel C die ik in het Engelse heb gezet in de Google Home App in het Drie-puntjes-menu via Help & Feedback naar Change Language Google Home Mini.

More settings?

Kies de Home-app, ga naar je Account (midden) en kies bij je Account voor Instellingen.

Ik krijg als antwoord dat ik in de Google Home App in het Drie-streepjes-menu naar More Settings moet gaan. In de Google Home App heb ik echter alleen een Drie-puntjes-menu en daar zitten de More Settings niet. Het hulpbestand meldt dat als ik deze mogelijkheid niet zie, ik misschien niet ben ingelogd met de Account die gelinkt is aan de Assistent. Pardon? Ik heb één Google-account en daar ben ik mee ingelogd op mijn telefoon. Misschien ligt het aan de nieuwe Google Home App en zijn de hulpbestanden nog niet aan aangepast. Ik zie wél een icoontje, onderaan rechts, dat misschien een persoon zou kunnen voorstellen. En verdomd! ik krijg mijn Account te zien.

Vertel een grap!

Kies voor ‘Voorkeuren’. Bij Voorkeuren kies je voor ‘Talen voor de Assistent’. Daar voeg je een taal toe: Nederlands.

Bij mijn Account zie ik Instellingen. Bij de Instellingen zie ik Voorkeuren. Bij de Voorkeuren zie ik Talen voor de Assistent. Tussen de talen zie ik Nederlands staan. Ik kies voor Nederlands. De Mini verstaat en praat nu ook Nederlands. Ze verstaat en praat ook nog Engels. Handig. Ziezo, het kostte wat moeite, maar dan heb je ook wat. Eerst maar eens vragen om een grap. Hee Kookel! Vertel eens een grap!

24 oktober 2018, een toevoeging. De speakers verstaan en spreken nu echt Nederlands. De ‘truc’ van hierboven werkte maar even. Een paar dagen nadat ik bovenstaande had geschreven verstond ze nog alleen Engels. Hoe je je speaker wel op Nederlands kunt zetten lees je HIER.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.