Demonstraties en lezingen over dronefotografie op Professional Imaging 2016

12, 13 en 14 maart vindt weer de jaarlijkse vakbeurs voor fotografen Professional Imaging plaats. Het is een beurs gericht op fotografen van allerlei pluimage, professioneel, amateur, voor iedereen is er wel iets van zijn of haar gading te vinden. Tijdens deze 17de editie wordt er voor het eerst uitgebreid aandacht besteed aan dronefotografie en het maken van video’s met behulp van drones. Wiebe de Jager, auteur van het handboek dronefotografie, organiseert speciaal voor deze beurs een fotowedstrijd.

Dronefotografie wordt steeds populairder. Dronecamera’s worden steeds goedkoper, als je wilt heb je al een vliegklare drone voor zo’n €600,-. Wil je je niet halsoverkop in een droneavontuur storten, maar je eerst goed op de hoogste stellen? Dan is de beurs Professional Imaging 2016 de juiste plek om alles wat je wilt weten over drones, dronefoto- en videografie te weten te komen. Op die beurs in de Loods in Nijkerk zijn er elke dag vliegdemonstraties en lezingen over dronefotografie. De lezingen in het Adobe theater worden gegeven door Wiebe de Jager, auteur van het boek Focus op fotografie: Dronefotografie. Op de beurs zijn er onder andere stands van dronelevaranciers DJI en Yuneec. Ook zullen er vliegdemonstraties worden gegeven met de Yuneec Q500 4K, de Tornado H920 en de nieuwe Typhoon H. Er is ook een stand specifiek gewijd aan dronefotografie waar Wiebe uitleg zal geven aan belangstellenden.

Fotowedstrijd Dronefotograie

Daarnaast organiseert Wiebe samen met CameraNU.nl voorafgaand aan Professional Imaging een fotowedstrijd voor dronefotografen. De vijf mooiste foto’s zullen worden tentoongesteld op de stand van DJI. Je kunt HIER meer lezen over hoe je kunt deelnemen.

Frank Doorhof

Van Duuren Media is zoals altijd ook aanwezig op Professional Imaging in een stand naast het Adobe Theater. Niet alleen kun je er interessante en mooie boeken over fotografie inzien en kopen, ook is een aantal auteurs van Van Duuren Media aanwezig zoals Pieter Dhaeze en Hans Frederiks. Bovendien zal Frank Doorhof – beeldmaker en auteur van De magie van de kleine flitser – een aantal live sessies verzorgen in het live shoot theater.

Meer informatie over Professional Imaging en het aanschaffen van toegangskaarten kun je HIER vinden.

dronefotografieHet boek van Wiebe – een uitgave van Van Duuren Media – kwam uitgebreid aan bod op dit blog, middels een interview met Wiebe en een aantal voorproefjes uit het boek. Het interview vind je HIER, de voorproefjes HIER, HIER, HIER en HIER.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.