Een Mifi, dit exemplaar is zelfs voorzien van een extra grote accu om mobiele apparatuur mee op te laden

Mifi: mobiel internet voor onderweg delen en gebruiken

Als je regelmatig op stap bent met een laptop, tablet en smartphone, dan wil je ongetwijfeld op al deze apparaten internet gebruiken. Een Mifi komt dan uitstekend van pas!

Een Mifi is een portable (zeg maar pocket) 3G of 4G router. Ofwel: je prikt er een simkaart in, maakt verbinding met je mobiele provider en klaar. De meeste Mifi’s creëren een Wifi-toegangspunt waaraan je elk Wifi-capabel apparaat kunt koppelen. Sommige modellen beschikken daarnaast zelfs over een ethernetpoort voor bekabelde verbindingen.

Voordelen

Op het eerste gezicht lijkt zo’n Mifi wellicht overbodige luxe. Immers: je kunt je smartphone toch ook als hotspot instellen? Inderdaad, maar dat is vooral interessant voor kortdurend gebruik. Een smartphone in ‘hotspotstand’ vreet namelijk energie met als gevolg dat de batterij wel erg snel leeg raakt. Verder geldt dat de meeste Mifi’s uitgebreid configureerbaar zijn en beschikken over een ingebouwde firewall. Soms kan ook een (micro)SD geheugenkaart geplaatst worden. Hierop aanwezige bestanden kunnen via het netwerk gedeeld worden. Extra opslagruimte voor onderweg dus.

Data-abonnement

De Mifi is bij uitstek geschikt als je bij een mobiele provider een 4G data-abonnement afsluit. Bij T-Mobile betaalt je voor ongelimiteerd dataverkeer in Nederland en de EU bijvoorbeeld €35 per maand. Dat is best te overzien, je kan zelfs overwegen om je vaste internetverbinding dan meteen maar helemaal de deur uit te doen. Ideaal ook voor op vakantie, maar bedenk wel dat niet alle providers (nog) een grensoverschrijdend pakket zonder extra roamingkosten aanbieden. Even goed navragen vooraf dus! Vanaf deze zomer moeten de roamingkosten sowieso verdwijnen, maar een extra check kan nooit kwaad. Nog een voordeel is dat je een tablet zonder mobiel modem kan gebruiken, dat scheelt al gauw een €100 ten opzichte van exemplaren met een ingebouwde 3G/4G modem. Met een Mifi heb je dus ook onderweg – bijvoorbeeld in de auto of het hotel – altijd je eigen internetverbinding bij de hand. Veel veiliger dan welke openbare hotspot ook en dankzij 4G veelal razendsnel. Overigens koppel je moeiteloos meerdere apparaten aan de Mifi, het is feitelijk immers een doodgewone router.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.