Niet alles is Kunstmatige Intelligentie al noem je het zo…

Naar aanleiding van de mobieltjes die tijdens het Mobile World Congress werden geïntroduceerd, schreef AndroidAuthority dat niet alles Kunstmatige Intelligentie is, al noem je het als fabrikant wel zo. De nieuwe ZenFone 5 en 5Z hebben volgens Asus allerlei Artificial Intelligence-mogelijkheden. Lekker makkelijk volgens AndroidAuthority om iets AI te noemen. AI-Ringtones? AI-Charging? Het is onduidelijk wat er intelligent is aan een telefoon die harder gaat bellen als er meer lawaai is. Slim is misschien een beter woord, maar AI? Wat is dat dan AI en wat is het verschil met Machine Learning, ook al zo’n term die snel wordt gebruikt om iets modern en vooruitlopend op de muziek te noemen.

AI-verkeersvoorspellingen

Bij AI, Artificial Intelligence gaat het om machines (computers, mobieltjes enzovoort) die op intelligente manier taken kunnen uitvoeren. Bij Machine Learning – een onderdeel van AI – gaat het om machines (computers) die de beschikking krijgen over data en daar zelfstandig dingen uit kunnen leren. Een voorbeeld van AI zijn de verkeersvoorspellingen in Google Maps. Die analyseren data en komen aan de hand daarvan realtime tot de beste route. Google past AI toe op Gmail, voor de priority Inbox. Als jij bepaalde mails als belangrijk aanmerkt, leert Gmail daarvan en kan steeds beter met je Priority Inbox omgaan. Gezichtsherkenning is ook gebaseerd op AI. Een interessant artikel over praktische voorbeelden van AI vind je HIER. Het beschrijft allerlei vormen van AI: over reizen (files vermijden, autodelen), spamfilters in mail, automatisch kunnen checken of iets plagiaat is, over banken en financiën en AI, over Facebook en AI. Lezenswaardig.

Leren over AI en Machine Learning

Kunstmatige Intelligentie
Een Crash-course in Machine Learning bij Google.

Omdat AI en Machine Learning hot zijn en sommige fabrikanten van telefoons wel degelijk met AI bezig is het logisch dat iedereen zijn telefoon eigenschappen van AI toedicht. De laatste Huawei Mate 10 heeft daadwerkelijk een specifieke chip voor AI. De manier waarop de Google Pixel-telefoons HDR-foto’s gebruiken om tot een beter resultaat te komen heeft alles te maken met Machine Learning en AI. Wil je je verdiepen in die AI en Machine Learning? Wil je er zelf zelf mee aan de gang? Dat kan via een site van Google. Google heeft een hele informatieve site over AI: ai.google. Daar kun je zien wat Google heeft bereikt met AI. Maar ze doen meer. Als je er zelf mee aan de gang wilt gaan, surf je naar Learn with Google AI. Daar vind je allerlei informatie over de ins-en-outs van AI en een Crash-course machine Learning.

Op dit blog schreven we eerder over de mogelijkheden van AI. Bijvoorbeeld Mooiere Selfies dankzij AI, Slimme Thema-filmpjes in Google Foto’s en de verbeterde manier van Automatisch Ontwikkelen in Lightroom. Nieuwe mogelijkheden, dankzij AI.


Goed om te zien dat het artikel je tot het einde toe heeft kunnen interesseren. De meeste artikelen op dit blog worden geschreven door de auteurs van
uitgeverij Van Duuren Media.
Ben je geïnteresseerd in verdere verdieping of meer praktische toepassingen? Klik op onderstaande banner voor het meest actuele overzicht.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.