Nieuw in Adobe Illustrator 2022

Nieuw in Adobe Illustrator 2022

Classroom in a book: Illustrator 2022, Nederlandse editie

Wat er zoal nieuw in Adobe Illustrator 2022 is, leest u in Classroom in a book: Illustrator 2022, Nederlandse editie. Hierin leg ik u tot in de puntjes een scala aan werkwijzen uit voor dit ultieme en in de professionele ontwerpwereld standaard stuk software.

Adobe Illustrator (2022 release) heeft nieuwe en innovatieve functies waarmee u illustraties efficiënter kunt maken voor print-, web- en digitale videopublicaties. De functies en oefeningen in dit boek zijn gebaseerd op de Illustrator 2022-release. In deze paragraaf komen veel van deze nieuwe functies aan bod.

3D-effecten en materialen toepassen

nieuw in Adobe Illustrator 2022

3D-effecten in Illustrator zijn allemaal nieuw in deze release. U kunt vanuit het menu Effect 3D-effecten toepassen, zoals Diepte geven, Draaien, Opblazen en Roteren. U kunt ook de belichting en schaduwen aanpassen in het nieuwe deelvenster 3D en materialen.

U kunt in het deelvenster 3D en materialen structuur aan illustraties toevoegen met standaardmaterialen of materialen die u in de *.Sbsar-indeling maakt. U kunt ook kiezen uit gratis (en betaalde) community- en Adobematerialen op de website substance3D.adobe. com/assets.

Delen voor gezamenlijk commentaar

nieuw in Adobe Illustrator 2022

Deel een koppeling naar uw Illustratordocument met anderen zodat zij uw documenten kunnen beoordelen. Reviewers met de koppeling kunnen gedeelde documenten bekijken en opmerkingen toevoegen voor feedback. De initiatiefnemer kan vervolgens alle opmerkingen in het deelvenster Opmerkingen bekijken terwijl het gedeelde document is geopend in Illustrator op het bureaublad.

Geruisloos ontbrekende lettertypen activeren

Als u deze optie inschakelt, dan worden Adobe-lettertypen die in een document worden gebruikt automatisch op de achtergrond geactiveerd wanneer documenten worden geopend.

nieuw in Adobe Illustrator 2022

Vind wat u nodig hebt met het deelvenster Ontdekken

nieuw in Adobe Illustrator 2022

Doorzoek gereedschappen, Help-inhoud enzovoort terwijl u inhoud in de applicatie verkent, inclusief praktische zelfstudies.

Andere verbeteringen

Dit zijn andere verbeteringen in Illustrator (2022 release):

 • Dezelfde tekst selecteren. Aan het menu Selecteren > Zelfde is het selecteren van soortgelijke tekst op basis van onder andere lettertypefamilie, tekengrootte en tekstkleur toegevoegd.
 • Vereenvoudigde lijnen van variabele breedte. Wanneer u lijnen van variabele breedte bewerkt, dan worden er nu minder ankerpunten toegepast.
 • Gekoppelde clouddocumenten plaatsen. U kunt nu Photoshop Creative Cloudbestanden koppelen, insluiten, opnieuw koppelen en bijwerken in Illustrator.
 • Ondersteuning voor HEIF- of WebP-indelingen. U kunt nu bestanden in High Efficiency Image Format (HEIF) of WebP-indeling openen of plaatsen in Illustrator.

Adobe streeft ernaar de best mogelijke gereedschappen te bieden voor uw publicatiebehoeften. We hopen dat u net zo veel plezier beleeft aan het werken met Illustrator (2022 release) als wij.

— Het team van Adobe Illustrator Classroom in a Book (2022 release)

Classroom in a book: Illustrator 2022, Nederlandse editie

Classroom in a book: Illustrator 2022, Nederlandse editie is De snelste, gemakkelijkste en meest uitgebreide manier om Adobe Illustrator te leren gebruiken!

Ontwerp beeldmateriaal met Adobe Illustrator, van nauwkeurige tekeningen tot stilistische schilderijen. Door een reeks praktische projecten te voltooien, zoals het maken van logo’s, illustraties, posters, podcastcovers, flyers en meer, begint u met een korte rondleiding door Illustrator en verkent u vervolgens selecties, vormen, kleuren en het bewerken van illustraties. Na het werken met vrije-vormovergangen en lagen, gaat u verder met het ontdekken van dynamische symbolen, artistieke penselen, creatieve effecten en het exporteren van middelen. Alles bij elkaar creëert u 17 boeiende en unieke projecten, waarbij u constant waardevolle grafische vaardigheden opdoet.

“Leer slim met de Classroom in a Book-serie! Het is dé bron voor Adobe professionals – gebruikers, docenten en Certified Instructors.” 


 • Federal Trade Commission in Amerika daagt Adobe voor de rechter

  Ontdek de zaak van de Federal Trade Commission tegen Adobe. Lees waarom de FTC denkt dat consumenten van Adobe-producten worden misleid en hoe het opzeggen van abonnementen moeilijk wordt gemaakt

 • Adobe-rel: Wat staat er ECHT in de nieuwe servicevoorwaarden?
  Adobe-rel: Wat staat er ECHT in de nieuwe servicevoorwaarden?

  Naar aanleiding van – volgens Adobe – eenvoudige aanpassingen van de servicevoorwaarden (terms of use) ontstond er onder de gebruikers van Adobe-software opwinding en boosheid. Allerlei mensen riepen op om de Adobe-applicaties te dumpen en bijvoorbeeld over te stappen naar de Affinity Suite. Wat hielden die nieuwe servicevoorwaarden in? De een beweerde dat hun werk…

 • Leer Photoshop met Adobe Photoshop Classroom in a Book 2024: De officiële training voor beginners
  Leer Photoshop met Adobe Photoshop Classroom in a Book 2024: De officiële training van Adobe

  De serie Classroom in a Book van Adobe biedt de officiële trainingen voor de belangrijke Adobe-applicaties Photoshop, Illustrator en InDesign. Met behulp van deze boeken leer je werken met deze applicaties, waarbij je de belangrijkste technieken onder de knie krijgt, waardoor je op weg kunt met je eigen creaties. Elk jaar verschijnt er een nieuwe…

 • 9 praktijklessen voor InDesign, Photoshop en Illustrator
  9 praktijklessen voor InDesign, Photoshop en Illustrator

  Als je de Help-functie van Photoshop, Illustrator of InDesign helemaal hebt doorgenomen, betekent dat nog niet dat je met die applicaties kunt werken. Om écht iets te kunnen maken met die drie applicaties, heb je het boek ‘Negen praktijklessen in InDesign, Photoshop en Illustrator‘ nodig. Het is niet het zoveelste boek waarin wordt uitgelegd hoe…

 • De verschillen tussen Affinity Photo, Designer en Publisher en Adobe Photoshop, Illustrator en InDesign
  De verschillen tussen Affinity Photo, Designer en Publisher en Adobe Photoshop, Illustrator en InDesign

  Affinity Photo, Designer en Publisher is een reeks van drie professionele, creatieve programma’s voor het maken en bewerken van illustraties, foto’s, ontwerpen, drukwerk, technische tekeningen en veel meer. De software is een alternatief voor Adobe Photoshop, Illustrator en InDesign. Affinity is voordeliger dan de apps van Adobe (er is geen abonnement) en doet op de…

 • Aan het werk met Affinity Photo, Designer en Publisher
  Aan het werk met Affinity Photo, Designer en Publisher

  Affinity Photo, Designer en Publisher is een reeks van drie professionele, creatieve programma’s voor het maken en bewerken van illustraties, foto’s, ontwerpen, drukwerk, technische tekeningen en veel meer. De software is een alternatief voor Adobe Photoshop, Illustrator en InDesign. Affinity is voordeliger dan de apps van Adobe (er is geen abonnement) en doet op de…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.