Nieuw in Adobe Illustrator 2022

Nieuw in Adobe Illustrator 2022

Classroom in a book: Illustrator 2022, Nederlandse editie

Wat er zoal nieuw in Adobe Illustrator 2022 is, leest u in Classroom in a book: Illustrator 2022, Nederlandse editie. Hierin leg ik u tot in de puntjes een scala aan werkwijzen uit voor dit ultieme en in de professionele ontwerpwereld standaard stuk software.

Adobe Illustrator (2022 release) heeft nieuwe en innovatieve functies waarmee u illustraties efficiënter kunt maken voor print-, web- en digitale videopublicaties. De functies en oefeningen in dit boek zijn gebaseerd op de Illustrator 2022-release. In deze paragraaf komen veel van deze nieuwe functies aan bod.

3D-effecten en materialen toepassen

nieuw in Adobe Illustrator 2022

3D-effecten in Illustrator zijn allemaal nieuw in deze release. U kunt vanuit het menu Effect 3D-effecten toepassen, zoals Diepte geven, Draaien, Opblazen en Roteren. U kunt ook de belichting en schaduwen aanpassen in het nieuwe deelvenster 3D en materialen.

U kunt in het deelvenster 3D en materialen structuur aan illustraties toevoegen met standaardmaterialen of materialen die u in de *.Sbsar-indeling maakt. U kunt ook kiezen uit gratis (en betaalde) community- en Adobematerialen op de website substance3D.adobe. com/assets.

Delen voor gezamenlijk commentaar

nieuw in Adobe Illustrator 2022

Deel een koppeling naar uw Illustratordocument met anderen zodat zij uw documenten kunnen beoordelen. Reviewers met de koppeling kunnen gedeelde documenten bekijken en opmerkingen toevoegen voor feedback. De initiatiefnemer kan vervolgens alle opmerkingen in het deelvenster Opmerkingen bekijken terwijl het gedeelde document is geopend in Illustrator op het bureaublad.

Geruisloos ontbrekende lettertypen activeren

Als u deze optie inschakelt, dan worden Adobe-lettertypen die in een document worden gebruikt automatisch op de achtergrond geactiveerd wanneer documenten worden geopend.

nieuw in Adobe Illustrator 2022

Vind wat u nodig hebt met het deelvenster Ontdekken

nieuw in Adobe Illustrator 2022

Doorzoek gereedschappen, Help-inhoud enzovoort terwijl u inhoud in de applicatie verkent, inclusief praktische zelfstudies.

Andere verbeteringen

Dit zijn andere verbeteringen in Illustrator (2022 release):

 • Dezelfde tekst selecteren. Aan het menu Selecteren > Zelfde is het selecteren van soortgelijke tekst op basis van onder andere lettertypefamilie, tekengrootte en tekstkleur toegevoegd.
 • Vereenvoudigde lijnen van variabele breedte. Wanneer u lijnen van variabele breedte bewerkt, dan worden er nu minder ankerpunten toegepast.
 • Gekoppelde clouddocumenten plaatsen. U kunt nu Photoshop Creative Cloudbestanden koppelen, insluiten, opnieuw koppelen en bijwerken in Illustrator.
 • Ondersteuning voor HEIF- of WebP-indelingen. U kunt nu bestanden in High Efficiency Image Format (HEIF) of WebP-indeling openen of plaatsen in Illustrator.

Adobe streeft ernaar de best mogelijke gereedschappen te bieden voor uw publicatiebehoeften. We hopen dat u net zo veel plezier beleeft aan het werken met Illustrator (2022 release) als wij.

— Het team van Adobe Illustrator Classroom in a Book (2022 release)

Classroom in a book: Illustrator 2022, Nederlandse editie

Classroom in a book: Illustrator 2022, Nederlandse editie is De snelste, gemakkelijkste en meest uitgebreide manier om Adobe Illustrator te leren gebruiken!

Ontwerp beeldmateriaal met Adobe Illustrator, van nauwkeurige tekeningen tot stilistische schilderijen. Door een reeks praktische projecten te voltooien, zoals het maken van logo’s, illustraties, posters, podcastcovers, flyers en meer, begint u met een korte rondleiding door Illustrator en verkent u vervolgens selecties, vormen, kleuren en het bewerken van illustraties. Na het werken met vrije-vormovergangen en lagen, gaat u verder met het ontdekken van dynamische symbolen, artistieke penselen, creatieve effecten en het exporteren van middelen. Alles bij elkaar creëert u 17 boeiende en unieke projecten, waarbij u constant waardevolle grafische vaardigheden opdoet.

“Leer slim met de Classroom in a Book-serie! Het is dé bron voor Adobe professionals – gebruikers, docenten en Certified Instructors.” 


 • afbeeldingsbestanden plaatsen in Illustrator
  Afbeeldingsbestanden plaatsen in Illustrator

  Afbeeldingsbestanden plaatsen in Illustrator vanuit bijvoorbeeld Photoshop of andere toepassingen is geen enkel probleem.

 • kleurmodi verkennen in Illustrator
  Kleurmodi verkennen in Illustrator

  Kleurmodi verkennen in Illustrator is een noodzakelijk ‘kwaad’ om projecten er goed uit te laten zien op het medium waarvoor ze ontworpen zijn. In mijn boek Classroom in a book: Illustrator 2022, Nederlandse editie duik ik uitgebreid in deze materie. Hieronder vindt u een inleidende paragraaf uit het hoofdstuk Kleur gebruiken om illustraties te verbeteren. … Lees verder Kleurmodi verkennen in Illustrator

 • tekengebieden kopiëren tussen documenten in Illustrator
  Tekengebieden kopiëren tussen documenten in Illustrator

  Tekengebieden kopiëren tussen documenten in Illustrator is mogelijk, waarbij illustraties op die gebieden worden meegenomen.

 • illustraties transformeren in Illustrator
  Illustraties transformeren in Illustrator

  Van roteren en schalen tot verplaatsen, schuintrekken en spiegelen, met illustraties transformeren in Illustrator kunt u unieke en creatieve projecten maken.

 • clouddocumenten in Illustrator
  Clouddocumenten in Illustrator

  Een van de dingen die door professionals veel worden gebruikt is online opslag in de Creative Cloud van Adobe. In dit artikel lees je hoe clouddocumenten in Illustrator werken.

 • Nieuw in Adobe Illustrator 2022
  Nieuw in Adobe Illustrator 2022

  Wat er zoal nieuw in Adobe Illustrator 2022 is, leest u in Classroom in a book: Illustrator 2022, Nederlandse editie. Hierin leg ik u tot in de puntjes een scala aan werkwijzen uit voor dit ultieme en in de professionele ontwerpwereld standaard stuk software.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.