Swoop heeft het faillissement aangevraagd

Swoop legt het loodje

En weer is een aanbieder van refurbished apparaten failliet. Deze keer is de beurt aan Swoop.

Hoewel de markt voor refurbished apparaten zonder meer groot is te noemen, lijkt het bedrijven die zich met de verkoop ervan bezighouden niet mee te zitten. Ging eerder dit jaar Leapp op de fles – en maakte dit een succesvolle doorstart – deze keer heeft Swoop het faillissement aangevraagd. Het betreft ook nu weer een bedrijf dat handelt in refurbished Apple-spullen. Op moment van schrijven is de website van  Swoop overigens nog bereikbaar, het lijkt daar nog altijd ‘business as usual’. Dat is natuurlijk niet het geval, pas dus even op met bestellen. Want als je nu wat koopt is het maar afwachten of en wanneer je het bestelde geleverd krijgt. Om het over de afhandeling van een eventuele garantie maar helemaal niet te hebben. Het is nu allemaal in handen van een curator die beslissingen over dit soort zaken neemt.

Hopen op een doorstart

Hoewel Swoop in naam misschien wat minder bekend is dan Leapp, is het zeker geen kleine speler. Het heeft fysieke winkels in Utrecht, Nijmegen, Tilburg en Den Bosch. In totaal werken er circa 70 mensen bij het bedrijf, voor wie nu even heel spannende tijden aanbreken. Hopelijk loopt het ook nu weer met een sisser af en volgt een doorstart. In ieder geval is het (weer) een tegenstrijdig verhaal. Want Swoop groeide de afgelopen tijd juist heel snel, maar had daar helaas continu extra financiering voor nodig. En dat houdt natuurlijk een keer op. Mogelijk zijn het de fysieke winkels die te veel geld kostten, misschien wordt dat allemaal nog eens duidelijk. Jammer is het wel, want zoals gezegd is refurbished ‘booming business’. Niet alleen goed voor de portemonnee maar ook voor het milieu. Ben je op zoek naar een Apple occasie, dan kun je in ieder geval terecht bij het zoals gezegd doorgestarte Leapp.

Het boek macOS Mojave van Pieter van Groenewoud

Of je nou een refurbished of nieuwe Mac koopt, een boek over het bijbehorende besturingssysteem macOS komt altijd van pas. Inmiddels is Apple’s nieuwste alweer een maandje uit. Lees er alles over in het boek macOS Mojave van Pieter van Groenewoud.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.