Tem de berichtgeving in iOS

Tem de berichtgeving in iOS

Heel veel iOS-apps vragen na de eerste start of ze je meldingen mogen sturen. En daarmee worden eigenlijk notificaties bedoeld. Krijg je een overdaad aan meldingen te verwerken, dan is het tijd om ze te temmen.

Apps kunnen in iOS meldingen tonen als je daar toestemming voor geeft. Ook als ze niet zijn gestart. Dat kan voordelen hebben, bijvoorbeeld in het geval van een nieuwsapp. Je krijgt dan direct melding als er iets – meestal – groots is gebeurd. Zonder de app te starten of zelf actief op zoek te gaan naar nieuws. Andere apps geven bijvoorbeeld weerwaarschuwingen, wat ook praktisch kan zijn. Maar er zijn ook heel veel apps die zinloze meldingen tonen. Bijvoorbeeld spelletjes die je maar heel af en toe speelt. Of af en toe tevoorschijn komende meldingen waarin gevraagd wordt of je een app wilt evalueren. Probleem is dat je na het installeren van een app vaak gedachteloos akkoord bent gegaan met het tonen van meldingen. Maar hoe kom je er weer vanaf?

Stilte graag!

Dat is gelukkig heel makkelijk. Start de app Instellingen en klik in de kolom links op Berichtgeving. Je ziet nu alle apps die in staat zijn tot het tonen van meldingen. Lang niet alle apps zullen overigens (veelvuldig) gebruik maken van deze optie. Het is dus zaak om vooral de lastpakken eruit te pikken. Wilt u bijvoorbeeld dat het spel Asphalt 8 geen meldingen over wat dan ook meer toont, tik dan op dit item. Door vervolgens de schakelaar achter Sta berichtgeving toe uit te zetten is het probleem alweer opgelost. Ook kan je de berichtgeving finetunen. Vind je de berichten bijvoorbeeld wel oké, maar de bijbehorende irritante geluiden niet, dan schakel je de optie Geluiden uit. Op deze manier wordt het met een beetje uitkienen een stuk rustiger op je iPhone, iPad of iPod Touch!Het boek Ontdek iOS 11 voor iPad en iPhone van Henny Temmink

Meer tips en wetenswaardigheden over iOS (11) lezen? Check dan het boek Ontdek iOS 11 voor iPad en iPhone van Henny Temmink eens!


Goed om te zien dat het artikel je tot het einde toe heeft kunnen interesseren. De meeste artikelen op dit blog worden geschreven door de auteurs van uitgeverij Van Duuren MediaBen je geïnteresseerd in verdere verdieping of meer praktische toepassingen? Klik op onderstaande banner voor het meest actuele overzicht.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.