Updates voor Photoshop en Premiere Elements

Als je een Photoshop en/of Premiere Elements gebruiker bent, dan weet je het. De herfst begint: updates voor Photoshop en Premiere Elements. Dus kondigde Adobe deze week Photoshop en Premiere Elements 2018 aan. Nieuw in deze versies zijn onder andere Auto-Curate dat zelf je mooiste foto’s uitzoekt en Open Closed eyes like magic dat gesloten ogen in een foto opent.

Updates voor Photoshop en Premiere Elements

Photoshop en Premiere Elements zijn de kleine broertjes van Adobe Photoshop en Premiere. Het aardige van de kleine broertjes is dat ze regelmatig eerder nieuwe mogelijkheden hebben dan hun grote broers. Neem Open closed eyes like magic, Open gesloten ogen als bij toverslag. Met deze mogelijkheid kun je bij een foto gesloten ogen vervangen door open ogen. Heel handig als je bijvoorbeeld een groepsportret maakt waarbij iemand uit de groep zijn of haar ogen net gesloten heeft. Bij zo’n groepsportret is het altijd handig om meerdere foto’s te schieten. Uit een andere foto kun je dan de open ogen halen en die automatisch vervangen voor de gesloten ogen. Hieronder staan de vernieuwingen in de Update voor Photoshop en Premiere Element op een rijtje.

Nieuw in de Adobe Elements Organizer:
  • Auto-Curate – Dankzij de Elements-organizer worden je foto’s geordend op kwaliteit, gezichtsherkenning, onderwerpen en meer. Dit voorkomt lang zoeken door grote aantallen foto’s.
  • Swap backgrounds – Vervang achtergronden in slechts enkele tellen door het object te selecteren en het op een nieuwe achtergrond te plaatsen.
Nieuw in Adobe Photoshop Elements:
Updates voor Photoshop en Premiere Elements
Een voorbeeld van het openen van gesloten ogen.
  • Open closed eyes like magic – Met Photoshop elements kun je nu de geopende ogen van de ene foto kopiëren en daarmee de gesloten ogen op de andere foto vervangen.
Nieuw in Adobe Premiere Elements:
  • Candid Moments – Dankzij deze tool ben je in staat foto’s uit je onbewerkte video materiaal te halen.

Een filmpje met de vernieuwingen in Photoshop Elements vind je HIER. Blogposts op Computer Creatief over de vorige versie van Photoshop Elements vind je HIER, HIER, HIER en HIER.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.