Werkgroepnaam aanpassen

101 tips en trucs voor Windows 10: Uiterlijk en foto’s

Windows 10 is inmiddels een jaar op de markt en op een groot aantal pc’s geïnstalleerd. Ondertussen zijn er talloze handigheidjes en tips ontdekt die Windows 10 prettiger in het gebruik, veiliger of stabieler maken. Het boekje 101 tips en trucs voor Windows 10 bevat 101 handige, nuttige en leuke tips, verdeeld over zes hoofdcategorieën: Productiviteit, Internet en netwerk, Uiterlijk en foto’s, Accounts en beveiliging, Geavanceerde zaken en  de Zomerupdate 2016. Deze maand geven we elke week als voorproefje een of meer tips uit het boekje. Vandaag twee tips uit de categorie Uiterlijk en foto’s over het aanpassen van de standaardkleur van de venstertitelbalken en het weglaten van de Vergrendelfoto. Het boekje kan HIER besteld worden. Prijs €14,99. 

TIP 33 Kleurenpracht

Mocht de standaardkleur wit van de venstertitelbalken u niet helemaal bevallen, wijzig deze dan in iets fleurigers. Klik daarvoor in het menu Start op Instellingen en dan op Persoonlijke instellingen. Zorg dat de schakelaar onder Kleur op de taakbalk, op de titelbalk, in Start en in Actiecentrum weergeven is ingeschakeld; nieuw is hier de titelbalk. Klik op een kleur uit het palet of – vaak mooier, want consistenter – schakel de optie onder Automatisch een accentkleur uit mijn achtergrond selecteren in. Niet alleen de titelbalk, maar ook de andere bij de optie genoemde onderdelen worden daarmee voorzien van dezelfde – gekozen – kleur. Nadeel is dat terugkeren naar de oude situatie (een witte/lichtgrijze titelbalk) niet mogelijk is. Maak voordat u met de kleuren gaat experimenteren dus vooral even een systeemherstelpunt, dan kunt u altijd nog terug naar de oorspronkelijke situatie als bijvoorbeeld die felroze balk niet echt blijkt te bevallen.

Kies een kleurtje.
Kies een kleurtje.

TIP 34 Vergrendelfoto weg

Als we nog even bij de Persoonlijke instellingen blijven, dan ziet u dat er nog een nieuwe schakelaar is toegevoegd, deze keer onder Vergrendelingsscherm. Wilt u daar totaal geen foto zien, dan volstaat het om de schakelaar onder Achtergrondafbeelding van Windows op het aanmeldingsscherm weergeven op Uit te zetten. Ook kunt u met het selectiemenu onder Achtergrond en de optie Afbeelding een eigen foto kiezen. Net wat u wilt.

Schakel afbeeldingen op het vergrendelscherm uit, of kies een eigen foto.
Schakel afbeeldingen op het vergrendelscherm uit, of kies een eigen foto.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.