ArtStudio Pro voelt en oogt als een desktopprogramma

ArtStudio Pro voor iOS

Op zoek naar en veelzijdige fotobewerker annex tekenprogramma dat ook nog eens gebruikersvriendelijk is én op iOS draait? Kijk dan vooral eens naar het nieuwe ArtStudio Pro

Voor een app is Art Studio Pro wat aan de hoge kant geprijsd: €7,99. Maar dat is dan ook het enige negatieve dat we erover kunnen verzinnen. En de hoogte van de prijs is ook nog eens zeer relatief, een ‘concurrerende’ app als het ook erg mooie Affinity Photo kost €21,99. Dat we Affinity noemen is overigens niet voor niets. Deze laatstgenoemde app is namelijk ook een fotobewerker die zonder meer het predicaat ‘desktop’-fotobewerker draagt. Punt is alleen dat het gebruik van Affinity Photo een tamelijk hoge leercurve kent. En dat geldt zowel voor de app als de desktopsoftware voor macOS en Windows. Het zit allemaal net wat anders in elkaar dan zo ongeveer alle andere fotobewerkers die je kent. Art Studio Pro is wat dat betreft een verademing. Als je op je computer met een gemiddelde fotobewerker overweg kunt, vind je ook heel snel je weg in deze app.

Duizendpoot

Art Studio Pro is niet alleen een zeer uitgebreide fotobewerker, maar een minstens zo compleet digitaal tekenprogramma. Kies uit een scala aan kwasten, verf, en meer. Als vanzelfsprekend behoort werken met lagen eveneens tot de mogelijkheden. Maar het meest aardige van dit alles is dat je er ook gewoon de basis fotobewerkingshandelingen mee uit kunt voeren op dezelfde manier zoals je die ook kent uit bijvoorbeeld PhotoShop of PaintShop Pro. Uitsneden maken, vergroten of verkleinen: het is in een handomdraai geregeld. Zonder dat de appmaker er iets flitsend nieuws qua bediening voor bedacht heeft. Er is gewoon een menubalk met voor zich sprekende opties. Pas ook razendsnel zaken als contrast, verzadiging, kleurbalans en veel meer aan. Of – voor de meer luie medemens: laat dat automatisch afhandelen door de app.

Aanrader

Ben je regelmatig met foto’s en afbeeldingen bezig op je iPad (er is ook een iPhone-versie beschikbaar, maar het grote iPad-scherm leent zich natuurlijk veel beter voor dit soort zaken), dan is Art Studio Pro zonder meer een aanrader. De app werkt ook nog eens lekker snel dankzij onder meer GPU-versnelling. Heerlijk om in de trein of het vliegtuig naar huis alvast wat mooie foto’s onder handen te nemen. Eveneens ideaal voor bloggers die regelmatig foto’s moeten bewerken, uitsnijden en van formaat veranderen.

Lees hier meer over iOS en aanverwante zaken.


Goed om te zien dat het artikel je tot het einde toe heeft kunnen interesseren. De meeste artikelen op dit blog worden geschreven door de auteurs van uitgeverij Van Duuren MediaBen je geïnteresseerd in verdere verdieping of meer praktische toepassingen? Klik op onderstaande banner voor het meest actuele overzicht.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.