Nieuw in Photoshop Elements 2024

Dit is er nieuw in Photoshop Elements 2024

Elk jaar maakt Adobe een nieuwe versie van Photoshop Elements. We zijn nu aangekomen bij Photoshop Elements 2024. Photoshop Elements lijkt het kleine broertje van grote broer Photoshop, maar onderschat Elements niet. Handelingen die in de grote Photoshop ingewikkeld zijn, zijn in Elements teruggebracht tot eenvoudige handelingen. Ook worden er regelmatig nieuwe mogelijkheden uitgeprobeerd die nog niet in Photoshop zitten. Wat is er nu weer nieuw in Photoshop Elements 2024? (Al deze vernieuwingen staan beschreven in het laatste boek van André van Woerkom Ontdek Photoshop Elements 2024.)

In Photoshop Elements 2024 heeft Adobe verschillende nieuwe functies geïntroduceerd om het bewerken van foto’s gemakkelijker en leuker te maken. Hieronder beschrijven we enkele van de nieuwe functies.

Lichte en donkere modi

De interface is vernieuwd. Je kunt nu bijvoorbeeld kiezen tussen lichte en donkere modi om je werkruimte aan te passen.

Kleurafstemming

Met deze functie Kleurafstemming kun je met één klik de kleur en toon van elke foto aanpassen. Je kunt nu de kleur en toon van de ene foto overbrengen naar de andere. Dat kan met voorbeeldfoto’s uit Photoshop Elements (presets), maar ook met een eigen foto die je in de geavanceerde modus kunt importeren.

Aan het werk met Kleurafstemming in Photoshop Elements. Het linker deel van de foto is in de oorspronkelijke kleuren. Bij het rechter deel werd er gekozen voor een van de foto’s aan de rechterkant.

Fotoreel

Met Fotoreel kun je een reeks van je favoriete foto’s laten zien. Kies uit het menu Maken > Fotoreel. Je kunt er fotoreeksen mee samenstellen en die online delen, elk met eigen tekst, effecten en graphics.

Tekst toevoegen met instructies

Je kunt met die nieuwe mogelijkheden van Tekst toevoegen met instructies met hulp van Photoshop Elements allerlei soorten tekst aan je foto’s toevoegen. Je vindt Tekst toevoegen met instructies bij Basisbeginselen > Tekst toevoegen. Kies uit allerlei stijlen voor tekst: horizontaal plaatsen, verticaal plaatsen, tekst op een vorm en tekst op een pad dat je zelf hebt getekend. Verfraai de tekst met kleurverlopen, fancy lettertypen, buig strek de tekst met hulp van Photoshop Elements.

Spelen met tekst in Photoshop Elements met behulp van Tekst toevoegen met instructies.

JPEG-artefactverwijdering

Met deze functie kun je een met JPEG-gecomprimeerde foto verbeteren door de lelijke patronen die door de jpeg-compressie zijn ontstaan te verwijderen of te minimaliseren.

Gratis toegang tot Adobe Stock-foto’s

Je kunt nu duizenden Adobe-stockfoto’s gratis gebruiken, rechtstreeks vanuit Photoshop Elements.

AI-hulp in Photoshop Elements

Dankzij AI in Photoshop Elements kun je moeilijke taken door AI laten uitvoeren. Wil je specifieke delen van je foto laten bewegen, dan kan dat met één klik. Het maken van een selectie: ook met één klik. Het verwijderen van een achtergrond of het verwijderen van storende elementen in een foto: met een klik. Met Artistieke effecten kun je elke foto omzetten in ‘kunstwerken’. In je startscherm zet Photoshop Elements automatische ontwerpen voor je klaar.

Het startscherm met linksonder de automatische ontwerpen. Hier werd een ‘painterly effect’ op de foto toegepast.

In Photoshop Elements 2024 valt weer veel leuk nieuws te vinden. Al deze nieuwe mogelijkheden staan beschreven in Ontdek Photoshop Elements 2024. Bij Adobe vind je een pagina waar met filmpjes wordt uitgelegd wat er allemaal nieuw is in Photoshop Elements 2024.

 • Nieuw in Photoshop Elements 2024
  Dit is er nieuw in Photoshop Elements 2024

  Elk jaar maakt Adobe een nieuwe versie van Photoshop Elements. We zijn nu aangekomen bij Photoshop Elements 2024. Photoshop Elements lijkt het kleine broertje van grote broer Photoshop, maar onderschat Elements niet. Handelingen die in de grote Photoshop ingewikkeld zijn, zijn in Elements teruggebracht tot eenvoudige handelingen. Ook worden er regelmatig nieuwe mogelijkheden uitgeprobeerd die…

 • Ontdek Photoshop Elements
  Ontdek Photoshop Elements 2024

  Photoshop Elements wordt vaak omschreven als ‘het kleine broertje van Photoshop’. Dat klinkt een beetje of Photoshop Elements niet echt veel kan, maar het tegendeel is eigenlijk waar. Er worden vaak nieuwe mogelijkheden in Photoshop Elements uitgeprobeerd die je pas later in het ‘grote’ Photoshop terugziet. En Photoshop Elements is door de opbouw van de…

 • slim afbeeldingen zoeken in Photoshop Elements
  Slim afbeeldingen zoeken in Photoshop Elements

  Soft- en hardware worden steeds slimmer. Gebaseerd op machine learning of kunstmatige intelligentie helpen ze je bijstaan in je digitale leven. Een van de dingen die de afgelopen jaren doorgebroken is, is afbeeldingsherkenning. Steeds meer programma’s kunnen slim afbeeldingen zoeken. Je kunt bijvoorbeeld slim afbeeldingen zoeken in Photoshop Elements. (Deze tip is afkomstig uit het…

 • Bewegende overlays in Photoshop Elements
  Bewegende overlays en artistieke foto’s in Photoshop Elements

  Photoshop Elements maakt steeds meer gebruik van kunstmatige intelligentie. Ofwel van Adobe Sensei zoals Adobe dat noemt. Adobe Sensei neemt allerlei ingewikkelde handelingen van je over, bijvoorbeeld voor het maken van artistieke afbeeldingen en bewegende animaties in en op je foto’s. In de nieuwste editie van Ontdek Photoshop Element legt André van Woerkom alle nieuwe…

 • personen taggen in Photoshop Elements
  Personen taggen in Photoshop Elements

  Automatische gezichtsherkenning maakt personen taggen in Photoshop Elements een vrij eenvoudige aangelegenheid. Onderstaande tips zijn afkomstig uit mijn boek Ontdek Photoshop Elements. Mensen vormen het meest gefotografeerde onderwerp, dus spreekt het voor zichzelf ook die te taggen. Maar het is nogal lastig en tijdrovend om individuele personen vanaf een miniatuur te herkennen en te benoemen,…

 • Foto’s verscherpen in Photoshop
  Foto’s verscherpen in Photoshop

  Een van de belangrijkste onderdelen bij het fotograferen is goed scherpstellen. Maar dan ben je er nog niet. Je foto’s kun je nog beter maken door verscherping toe te voegen in Adobe Photoshop of Photoshop Elements. We leggen uit hoe je je  foto’s kunt verscherpen in Photoshop. (Deze tip is afkomstig uit mijn boek ‘Het…

3 gedachten over “Dit is er nieuw in Photoshop Elements 2024”

 1. Wanneer verschijnt hat Adobe Photoshop 2024 van scott Kelby?
  Er was eerst gezegd augustus 2022, daarna oktober 2022.
  en nu niets meer.
  Graag een antwoord aub.
  Met vriendelijke groeten.
  André Bessems

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.