Bewegende overlays in Photoshop Elements

Bewegende overlays en artistieke foto’s in Photoshop Elements

Photoshop Elements maakt steeds meer gebruik van kunstmatige intelligentie. Ofwel van Adobe Sensei zoals Adobe dat noemt. Adobe Sensei neemt allerlei ingewikkelde handelingen van je over, bijvoorbeeld voor het maken van artistieke afbeeldingen en bewegende animaties in en op je foto’s. In de nieuwste editie van Ontdek Photoshop Element legt André van Woerkom alle nieuwe mogelijkheden haarfijn uit. Bewegende overlays en artistieke foto’s in Photoshop Elements…

Bewegende overlays

Neem de Bewegende overlays. Adobe Sensei herkent het onderwerp en kan daardoor bewegende elementen (animatieontwerpen) rondom of achter een onderwerp plaatsen. Die animatieontwerpen heb je in allerlei vormen: hartjes, bladeren, sneeuw enzovoort. Het werkt als volgt:

  1. Kies Verbeteren > Bewegende overlays.
  2. Kies Overlays in de keuzelijst rechtsboven en kies een animatieontwerp. Klik op de afspeelknop onderin om het effect te beoordelen.
  3. Schakel Onderwerp beveiligen in als de animatie zich alleen rondom het onderwerp mag afspelen, maar niet eroverheen. Klik op de knop Overlay verfijnen en schakel de optie Selectie tonen in als u het te beschermen onderwerpgebied met een penseel handmatig wilt aanpassen. Let op: met de modus Aftrekken vergroot u het afgeschermde gebied, met Toevoegen verkleint u het.
  4. Klik op Exporteren om de informatie in een animatiebestand op te slaan.

fx Effecten

Waar de knop Aanpassing gaat over verbeteren, zijn de knoppen Effecten, Structuren en Kaders bedoeld voor het aanbrengen van een eigen stijl. Hierbij staan de looks voorop, en niet de technische kwaliteit. Ze gaan schuil onder de knop fx Effecten en zijn verdeeld in twee groepen: Artistiek en Klassiek. Met Artistiek zet je je foto’s in één klik om in ‘kunstwerken’ die geïnspireerd zijn op beroemde kunstwerken.

De mogelijkheden van Artistiek bij fx Effecten.

Meer tips en trucs van André van Woerkom? Op dit blog zijn er veel te vinden. Al zijn Photoshop Elements-tips, plus een interview met André vind je HIER.

Ontdek Photoshop Elements

Photoshop Elements is een fantastisch programma voor fotobewerking, en biedt hier en daar zelfs meer mogelijkheden dan Adobe Photoshop. Het begrip lagen is slechts een van de vele zaken die aan bod komen in het boek Ontdek Photoshop Elements van André van Woerkom. Hij laat je spelenderwijs ervaren hoe je je je digitale beeldverzameling beheert, gebruikt, corrigeert, verbetert, bewerkt of vervalst. Met talloze speelse voorbeelden laat de auteur je zien hoe je zelf een digitale beeldartiest wordt. En met de voorbeeldbestanden die je kunt downloaden kun je snel aan de slag.


Meer tips uit ‘Ontdek Photoshop Elements’ lezen:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.