10 boeken om betere foto's te gaan maken

10 boeken om betere foto’s te gaan maken!

Bij uitgeverij Van Duuren Media verschenen dit jaar uiterst leerzame én leuke boeken over fotografie waarmee je je fotografische kennis kunt uitbreiden. Ze beantwoorden je vragen en openen je ogen voor nieuwe mogelijkheden waarmee je je foto’s beter, mooier en interessanter kunt maken. We zetten ze hier op een rijtje: 10 boeken om betere foto’s te gaan maken!

Bijzondere fotolocaties in Nederland en omstreken

Professioneel fotograaf en docent Jeroen Jazet laat zien hoe je op de mooiste locaties van Nederland de beste foto’s maakt. Hij vertelt je over de ideale apparatuur, hoe je die bedient, voorbereiding, waar je aan moet denken en hoe je op locatie landschappen en architectuur adembenemend fotografeert. Een bespreking van het boek lees je HIER. Bestel het boek hier.

Smartphone fotografie

Professioneel fotograaf en docent Jeroen Jazet legt in dit boek uit hoe je snel veel betere foto’s kunt maken met je smartphone. De meeste mensen gebruiken maar een kwart van de fotografische mogelijkheden die een smartphone aan boor geeft. Jeroen geeft je heel veel eye openers en tips om je foto’s te verbeteren, van opname tot bewerking. Hij leert je ook trucs voor betere portretten, landschappen en close-upfotografie. Een interview met Jeroen Jazet over het boek lees je HIER. Bestel het boek hier.

Photoshop Masters

Webinar over hoe beroemde photoshop-artiesten hun beelden maken. Adobe Certified Instructor Rob de Winter laat zien welke gereedschappen en trucs de professionals gebruiken. Dit boek is zodanig ingericht dat jij deze werkwijze ook op je eigen foto’s kunt toepassen. Een interview met Rob de Winter over het boek vind je HIER. Bestel het boek hier.

Mobiel beeldbewerken: Photoshop op de iPad

Photoshop is er nu ook voor de iPad. Certified Adobe instructeur Rob de Winter leert je in dit boek de functies en gereedschappen die je nodig hebt om het maximale uit Photoshop op de iPad te halen. Hij helpt je op weg om snel je foto’s te verbeteren en te retoucheren, composities te maken, te werken in lagen en hoe je teksten kunt toevoegen en nog veel meer. Je leert trucs die je meteen op je eigen foto’s kunt toepassen. Allemaal met adembenemende voorbeeldfoto’s. Een interview met de auteur over het boek en de mogelijkheden van Photoshop op de iPad vind je HIERBestel het boek hier.

Architectuurfotografie

In dit boek legt architectuurfotograaf Jan Paul Mioulet uit hoe je elk gebouw op z’n mooist kunt vastleggen. Hij geeft tips over camera’s, objectieven, standpunt en compositie. Daardoor leer je elk gebouw mooier af te beelden dan de architect ooit had gedroomd. Jan Paul laat ook foto’s van topfotografen zien en legt uit hoe ze zijn gemaakt, met tips die jij zelf ook kunt toepassen in jouw fotografie. Een interview uit het boek met architectuurfotograaf Herman van Doorn vind je HIER. Bestel het boek hier.

Van maken tot raken

Diana Bokje schreef een zelfhulpboek voor fotografen. Je leert je daaruit hoe je een idee voor een fotoproject kunt bedenken, hoe je dat uitwerkt en er een prachtig fotoverhaal van maakt. Door een stappenplan neemt ze je mee van droom naar afgeronde fotoserie. Een interview met Diana Bokje over het boek vind je HIERBestel het boek hier.

Huisdieren fotograferen

Mark Moed leert je om van je huisdier een professionele foto te maken waarop je trouwe viervoeter of gevederde vriend in al zijn glorie tot zijn recht komt. Je leert welke apparatuur je kunt gebruiken en hoe. Verder krijg je de juiste werkwijze aangereikt voor het fotograferen van honden, katten, paarden en kleine knaagdieren. Je krijgt tips voor ideeën voor aansprekende foto’s,  hoe je het moment naar je hand zet, compositie en standpunt bepaalt en hoe je met dieren omgaat voor hun meest fotogenieke kant. Een interview met Mark Moed vind je HIER. Bestel het boek hier.

Scott Kelby’s zevenpuntensysteem voor Lightroom

Scott Kelby brengt fotobewerking in Lightroom terug tot de zeven belangrijkste bewerkingen die je nodig hebt om je foto’s op professionele wijze te verfraaien. Hij leert je om te werken met Lightroom-functies die je op elke foto toepast. Vervolgens, en dat is misschien wel het belangrijkste, heeft hij de juiste volgorde bepaald wanneer en hoe deze zeven technieken toegepast moeten worden, die samen dit beproefde en bewezen ‘zevenpuntensysteem voor Lightroom’ vormen waar elke foto beter van wordt. Een bespreking van het boek vind je HIER. Bestel het boek hier.

Ontdek Photoshop Elements 2021

Photoshop Elements is zowat even goed als het grote Photoshop en je zit niet vast aan en abonnement. Dit boek leert je hoe je een beeldverzameling beheert, gebruikt, corrigeert, verbetert en bewerkt. Aan de hand van talloze speelse voorbeelden laat de auteur u zien hoe u zelf een digitale beeldartiest wordt. En met de voorbeeldbestanden die je kunt downloaden krijg je alle gereedschappen en bewerkingen snel zelf in de vingers. Voorproefjes uit dit boek vind je HIER. Bestel het boek hier.

Het beste van Scott Kelby over digitale fotografie, 2e editie

Dit is de nieuwste editie van het bestverkopende boek ooit over digitale fotografie. Het is geen theorieboek, vol verwarrend jargon en gedetailleerde concepten. Dit is een boek waarin wordt uitgelegd op welke knop je drukt, welke instelling je gebruikt en wanneer je die moet gebruiken. Met meer dan 200 fotografische ‘kneepjes van het vak’ zorgt dit boek ervoor dat je elke keer weer spectaculair beter uitziende, scherpere, kleurrijkere en professionelere foto’s maakt. (Op dit blog kun je allerlei tips van Scott Kelby lezen. Je vindt ze HIER.) Bestel het boek hier.

Een gedachte over “10 boeken om betere foto’s te gaan maken!”

  1. Welke boeken hebben betrekking op werken met LR Classic.
    Heb een IPad Pro, maar deze kan wel een beknopte LR downloaden, maar niet LR Classic. Is het boek Photoshop ook voor de IPad pro.
    LR en LR Classic worden gemakkelijk in de praktijk verward.
    Is LR 12 een voortzetting van de oude LR 6 op DVD schijf?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.