doe langer met je iPhone-batterij

Slimme tips voor een langere batterijduur op je iPhone!

Zo word je een iPhone-pro

Altijd handig: doe langer met je iPhone-batterij en kom er de dag mee door zonder zorgen iets belangrijks te missen. Onderstaande tip is afkomstig uit het nieuwe boek Zo word je een iPhone-pro, van Team VDM & iCulture.nl. Slimme tips voor een langere batterijduur op je iPhone!

Er zijn verschillende toepassingen en functies op je iPhone die behoorlijk wat energie kunnen verbruiken. Hier zijn enkele van de grootste energieslurpers die je kunt overwegen te vermijden of te beperken:

 • Videostreaming Apps zoals Netflix en YouTube kunnen je batterij snel leegtrekken, vooral als je streamt op hoge resolutie.
 • Dynamische achtergronden Hoewel ze er leuk uitzien, kunnen dynamische en live achtergronden meer energie verbruiken dan statische afbeeldingen.
 • Haptische feedback Functies zoals trillen bij aanraking kunnen onnodig energie verbruiken.
 • Locatiediensten Apps die voortdurend je locatie bijhouden, zoals navigatie-apps, kunnen je batterij snel leegmaken.
 • Pushmeldingen Het voortdurend ontvangen van meldingen kan ook een aanslag zijn op je batterij.
 • Widgets Sommige widgets kunnen actief blijven en data op de achtergrond verversen, wat extra energie kost.
 • Bluetooth en wifi scannen Zelfs als je niet verbonden bent, kunnen Bluetooth en wifi op de achtergrond actief blijven en energie verbruiken.
 • Helderheid van het scherm Een te hoge schermhelderheid kan ook veel energie verbruiken.

Overweeg om sommige van deze uit te schakelen of te beperken wanneer je batterij bijna leeg is of als je weet dat je voor een langere periode geen toegang hebt tot een oplader.

We lichten uit de bovenstaande lijst er een paar slimme tips voor een langere batterijduur op je iPhone uit.

Locatieservices beheren

Om je batterij te sparen, is het een goed idee om het gebruik van locatieservices te beperken tot alleen de apps die het echt nodig hebben. Zo doe je dat:

1 Open de app Instellingen.

2 Blader naar beneden en tik op Privacy en beveiliging.

3 Tik op Locatievoorzieningen.

4 Hier zie je een lijst van alle apps die toegang hebben tot je loca-

tie. Tik op een app om de locatietoegang te wijzigen.

5 Kies voor elke app een van de volgende opties: Nooit, Vraag
volgende keer of wanneer ik deel
, Wanneer ik deel, Bij gebruik van de app of Altijd. Overigens zijn niet alle opties voor alle apps beschikbaar.

doe langer met je iPhone-batterij

Door deze instellingen te optimaliseren kun je ervoor zorgen dat alleen de apps die je locatie echt nodig hebben, toegang krijgen. Dit kan een positief effect hebben op de levensduur van je batterij, maar ook op je privacy.

Pushmeldingen beperken

Pushmeldingen kunnen handig zijn, maar ze kunnen ook veel energie verbruiken. Door ze te beperken tot alleen de essentiële apps, kun je de levensduur van je batterij verlengen. Hier is hoe je dat doet:

1 Open de app Instellingen.

2 Tik op Meldingen.

3 Blader een stukje omlaag en je ziet een lijst van alle apps die meldingen kunnen sturen. Tik op een app waarvan je de meldingen wilt beheren.

4 Schakel de schuifknop naast Sta meldingen toe uit als je geen meldingen van die app wilt ontvangen.

Scherm aanpassen

Een helder scherm is mooi, maar het kan ook een van de grootste energieslurpers zijn. Het aanpassen van de schermhelderheid kan dus een aanzienlijk verschil maken in de levensduur van je batterij. Hier is hoe je dat aanpakt:

1 Open de app Instellingen.

2 Tik op Scherm en helderheid.

3 Versleep de schuifknop voor Helderheid om de helderheid handmatig te verlagen.

4 Of schakel de optie True Tone in, zodat je iPhone de helderheid en schermkleur automatisch aanpast aan de lichtomstandigheden.

5 Je kunt ook de donkere modus selecteren. De meningen zijn verdeeld, maar er wordt beweerd dat dit tientallen procenten aan energie kan schelen. Maar er zijn ook stemmen die beweren dat het niets uitmaakt. Wellicht vinden je ogen het wel prettig, dus probeer de donkere modus vooral een keer uit.

6 Schakel een automatisch slot in om het scherm van je iPhone bij inactiviteit zo snel mogelijk uit te schakelen; dertig seconden is het minimum. Als je Nooit kiest dan is je iPhone waarschijnlijk leeg voordat je het weet.

7 Tot slot kun je de optie Til op om te activeren nog uitschakelen. Daarmee gaat het scherm niet aan zodra je je iPhone oppakt. Dat scheelt natuurlijk energie, maar wellicht vind je dat juist niet handig, omdat je dan altijd een knop moet indrukken of op het scherm moet tikken om je iPhone ‘wakker te maken’.

Deze blogpost Slimme tips voor een langere batterijduur op je iPhone!is afkomstig uit het boek Zo word je een iPhone Pro. In het boek nog veel meer tips om batterijverbruik te besparen!

Zo word je een iPhone-pro

Zo word je een iPhone-pro

Je iPhone is een technisch hoogstandje… maar zeg nu eerlijk: haal je wel alles eruit wat erin zit? Natuurlijk: foto’s en video’s maken, bellen, whatsappen en spelletjes spelen doen we bijna allemaal. Plus een beetje surfen op internet en wellicht je e-mail en agenda bijhouden. Maar dit schitterende apparaat kan zo veel meer! Niet alleen zijn er veel – vaak verborgen – apps beschikbaar die nuttig, leerzaam of onderhoudend zijn, maar de apps die je regelmatig gebruikt – zoals bijvoorbeeld Mail, Safari en zelfs Instellingen! – bieden vaak ook zeer handige, tijdbesparende of gewoon leuke opties waardoor je (veel) meer uit je kostbare bezit haalt. Daarnaast biedt het besturingssysteem zelf talloze functies die je ongetwijfeld zelden of nooit gebruikt, maar die het werken met de hardware aanzienlijk vereenvoudigen of leuker maken.

Het boek Zo word je een iPhone-pro is bedoeld voor iedereen met een iPhone die daar (bijna) dagelijks mee in de weer is. Heb je het gevoel dat zaken efficiënter, sneller of gemakkelijker kunnen? Dan is het goed om te weten dat dat bijna altijd het geval is. Met de talloze tips, wetenswaardigheden en verborgen pareltjes leer je écht het meeste uit je iPhone te halen en er meer plezier aan te beleven.

 • Het enige Nederlandstalige boek dat diep ingaat op de verborgen mogelijkheden van de iPhone
 • Met de tips uit dit boek beleef je meer plezier aan je dure investering en haal je er veel meer uit dan je voor mogelijk hield
 • Samengesteld in samenwerking met de ervaren experts van iCulture


Goed om te zien dat het artikel je tot het einde toe heeft kunnen interesseren. De meeste artikelen op dit blog worden geschreven door de auteurs van uitgeverij Van Duuren MediaBen je geïnteresseerd in verdere verdieping of meer praktische toepassingen? Klik op onderstaande banner voor het meest actuele overzicht.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.