Google Foto's synchroniseren

Google Foto’s synchroniseren via de browser

Vrij snel na het installeren van Back-up en synchronisatie van Google merkte ik dat mijn foto’s niet meer volledig naar Google Foto’s werden geupload. De ene keer duurde het een eeuwigheid voordat ik ze in Google Foto’s zag verschijnen. De andere keer verschenen er een paar, maar niet allemaal. Met de desktop-app van Google Foto’s had ik nooit problemen, maar Back-up en synchronisatie werkte voor mij voor geen meter. Mijn oplossing? Google Foto’s synchroniseren via de browser.

Back-up en sync niet…

Enthousiast schreven we in juli over de nieuwe applicatie van Google die de desktop-app van Google Foto’s en van Google Drive ging vervangen. Slechts één oplossing voor beide apps: Back-up en synchronisatie. Met deze applicatie kun je je computer back-uppen naar je Google Drive. Daarnaast zorgt de app voor het uploaden van nieuwe foto’s naar Google Foto’s. Handig, hoewel ik zelf wel zorg voor mijn back-ups. De synchronisatie van de foto’s op mijn desktop-computer vanuit Lightroom werkte verder ook als een zonnetje. Maar ja, de vooruitgang valt niet tegen te houden en dus stond Back-up en synchronisatie even later op mijn Mac en PC.

Synchroniseren vanuit Lightroom

Vanuit Lightroom exporteerde ik altijd jpegs naar een map die door de Google Foto’s desktop-app in de gaten werd gehouden. Nieuwe foto’s in de map? De app uploadde ze naar Google Foto’s. Nu gebeurde er na installatie niets met nieuwe foto’s. Oh. Ik moest Onlangs toegevoegde foto’s en video’s uploaden naar Google Foto’s nog aanvinken. Hortend en stotend verschenen er wat foto’s in Google Foto’s. Even geduld misschien… Maar aan mijn geduld kwam een eind, toen die synchronisatie het soms wel, soms niet maar nooit echt goed deed. Dan doe ik het wel zelf Google!

Google Foto’s synchroniseren via de browser

Google Foto's synchroniseren upload

Als je Google Foto’s op een desktopcomputer in je browser opent, kun je zelf foto’s toevoegen. Ga naar photos.google.com en je opent een venster met jouw foto’s in Google Foto’s. Bovenin de balk zie je twee knoppen: Create en Upload. Met Create kun je filmpjes, animaties enzovoort maken. Met Upload kun je foto’s aan Google Foto’s toevoegen. Klik op deze knop. Navigeer op je computer naar de map waarin de foto’s zitten die je wilt uploaden. De foto’s worden naar de servers van Google gestuurd. Als je dat wilt kun je de foto’s meteen als Album bewaren of als Gedeeld album. Dit werkt vlekkeloos. Als jij ook problemen hebt met Google’s Back-up en synchronisatie, dan is dit in ieder geval een oplossing voor Google Foto’s.

Google Foto's synchroniseren
Foto’s synchroniseren via de browser.

Meer lezen over wat mogelijk is met Google Foto’s op jouw telefoon, pc of tablet? In de Categorie Google Foto’s op dit blog vind je alle blogposts die we aan Google Foto’s hebben besteed. Als je vragen hebt over Google Foto’s kun je die altijd in een reactie op een blogpost stellen. Veel antwoorden staan al in het boek Zo werkt Google Foto’s. Van dit boek is een 2de druk verschenen, met daarin de laatste nieuwe mogelijkheden van Google Foto’s.  Maar ook in dit boek staan ongetwijfeld niet alle antwoorden. Zeker als Google de mogelijkheden van de app verandert of vernieuwt, staan die antwoorden – nog – niet in het boek. Dit blog is dé plek om je vragen over Google Foto’s te stellen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.