Kopteksten en stijlen in Word

Microsoft Word kent een mooie manier om koppen aan te geven in een document: door stijlen te gebruiken. Kopteksten en stijlen in Word: Snel, mooi en makkelijk!

Stijlen in een Worddocument helpen u een strak ogen en consistent document te maken. Denk aan bijvoorbeeld:

• Gebruik de stijl Kop 1 voor een titel of hoofdkop
• Gebruik de stijl Kop 2 voor een tussenkopje
• Gebruik de stijl Kop 3 voor een alineakopje

kopteksten en stijlen in Word
Gebruik in grotere documenten liever stijlen om koppen op te maken.

Als u stijlen gebruikt voor de kopteksten, bent u er niet alleen van verzekerd dat uw koppen er in het hele document hetzelfde uitzien, maar krijgt het document bovendien direct een logische indeling. U kunt dan snel door het document springen met het deelvenster Navigatie, of tekstdelen onder de koptekst samenvouwen voor een beter overzicht op het grote geheel.

Opmaak snel verwijderen

Het kan voorkomen dat u voor een groter tekstdeel het liefst helemaal zou terugkeren naar de beginsituatie, dus zonder vet, cursief, eventueel afwijkende lettertypen en kleuren enzovoort. Hiervoor is in Word 2019 de functie Opmaak wissen beschikbaar. De knop bevindt zich in het tabblad Start, groep Lettertypen. Boven de knop Tekstkleur staat de knop Opmaak wissen, te herkennen aan het pictogram met de A en een gummetje. Door een tekstdeel te selecteren en op de knop Opmaak wissen te klikken, wordt de selectie teruggebracht naar de standaardopmaak (platte tekst).

kopteksten en stijlen in Word
De knop Opmaak wissen.

Kopteksten en stijlen in Word

kopteksten en stijlen in Word
De optie Alles wissen in het taakvenster Stijlen heeft dezelfde functie als de knop Opmaak wissen: alle opmaak wordt verwijderd.

Livevoorbeeld

Kopteksten en stijlen in Word

kopteksten en stijlen in Word
Selecteer tekst en zweef met de muis over een stijl. Een livevoorbeeld van hoe de tekst eruit gaat zien als u zou klikken, ziet u op het scherm.

 

kopteksten en stijlen in WordBovenstaand artikel is een stukje afkomstig uit het boek Het Complete Boek Office 2019, Ook geschikt voor Office 365; auteurs: Peter Kassenaar, Wim de Groot, Wilfred de Feiter en Ronald Smit. Microsoft Office is de meest gebruikte kantoortoepassing ter wereld. Met programma’s voor tekstverwerking, presentaties, databases, rekenbladen en e-mail is het een complete suite die veel functionaliteit biedt en de productiviteit verhoogt. In dit lijvige werk behandelen de auteurs de toepassingen Word, Excel, Access, Outlook en PowerPoint, zodat u een compleet beeld krijgt van de veelzijdigheid en de kracht van de software. Na het lezen van dit boek bent u een expert!


 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.