sneltoetsen in Teams

Sneltoetsen in Teams

Sneltoetsen in Teams zijn erg handig voor toetsenbordtijgers. Speciaal voor hen is er op dat gebied van alles beschikbaar. Onderstaand artikel is een extract uit mijn Handboek Microsoft Teams.

Veel gebruikers vinden dat ze efficiënter kunnen werken met een extern toetsenbord met sneltoetsen in Microsoft Teams op Windows. Voor gebruikers met een motorische of visuele handicap werken de sneltoetsen mogelijk makkelijker dan het touchscreen en zijn ze een belangrijk alternatief voor de muis.


sneltoetsen in TeamsNotities

De toetsencombinaties in dit onderwerp verwijzen naar de toetsenbordindeling: Verenigde Staten (International). Bij andere indelingen komen de toetsen mogelijk niet exact overeen.

Als u voor een bepaalde toetsencombinatie op twee of meer toetsen tegelijk moet drukken, wordt dit in dit onderwerp aangegeven met een plusteken (+) tussen de toetsen.


Sneltoetsen weergeven

U kunt op verschillende manieren toegang krijgen tot de sneltoetsen in de app.

1 Druk in Windows Ctrl+punt (.) of in macOS op Command+punt (.).

2 Druk op Ctrl+E (macOS: Command+E) om naar het zoekveld te gaan, typ /toetsen (/keys) en druk op Enter.

3 Klik op uw profielfoto in de rechterbovenhoek en klik vervolgens op Sneltoetsen (Keyboard shortcuts).

4 Als u naar de sneltoetsen met een schermlezer wilt navigeren, drukt u op de Tab-toets totdat u “profiel, app-instellingen en meer” hoort en drukt u op Enter.

Druk op de toets Pijl-omlaag tot u “sneltoetsen” hoort en druk op Enter.

In de onderstaande tabellen vervangt u Ctrl door Command en Alt door Option als u met macOS werkt.

Algemeen

sneltoetsen in Teams

Navigatie


sneltoetsen in TeamsOpmerking

Als u de standaardconfiguratie van de appbalk gebruikt in de desktopapp, gebruikt u de opdrachten in de onderstaande tabel. Als u de volgorde van de apps hebt gewijzigd, is de opdracht afhankelijk van de appvolgorde op de appbalk. Als u bijvoorbeeld Agenda naar de bovenkant van de appbalk hebt verplaatst, drukt u op Ctrl+1 om deze te openen en niet op Ctrl+4.


sneltoetsen in Teams

Berichten

sneltoetsen in Teams

Vergaderingen en gesprekken

sneltoetsen in Teams

Meer tips en trucs van Peter Debets? Op dit blog zijn er veel te vinden. Al zijn tips, plus interviews met Peter vind HIER.

Handboek Microsoft Teams

Handboek Microsoft Teams van Peter DebetsMet het Handboek Microsoft Teams van Peter Debets ontdekt u de kracht van Microsoft Teams! Miljoenen mensen gebruiken elke dag MS Teams als hulp bij het samenwerken. Dat aantal blijft groeien dankzij de talloze communicatietools voor het werken met medewerkers binnen en buiten uw organisatie.

Als u nieuw bent in MS Teams is dit Handboek een uitstekend vertrekpunt. Het geeft u inzicht in chatten, het delen van bestanden, het organiseren van teams, het gebruik van videocommunicatie en meer. U ziet ook precies hoe u dingen moet doen, met aanbevelingen en ideeën voor ‘best practices’ bij het integreren van MS Teams in uw bestaande werkstromen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.