achtergrond van foto’s verwijderen in PowerPoint

Achtergrond van foto’s verwijderen in PowerPoint

De achtergrond van foto’s verwijderen in PowerPoint is snel geregeld. Een klusje dat met regelmaat goed van pas komt. Dit artikel is een extract uit het Handboek PowerPoint 2021.

Een interessante mogelijkheid die PowerPoint heeft te bieden op het vlak van foto- en afbeeldingsbewerking, is het verwijderen van achtergronden. Ideaal als u slechts een enkel onderdeel uit een foto met een verder onbelangrijke of storende achtergrond naar voren wilt halen. Klik daarvoor op de knop Achtergrond verwijderen ( te vinden onder Afbeeldingsindeling).

Bij foto’s met een rustige en min of meer egale achtergrond klopt de automatische selectie vaak verbazingwekkend goed. In andere situaties kunt u zelf met de knop Gebieden markeren om te verwijderen (of te behouden) nog een helpende hand bieden. Zodra u tevreden bent, klikt u op de knop Wijzigingen behouden en de achtergrond verdwijnt als bij toverslag. Om het helemaal af te maken, klikt u – wederom onder Afbeeldingsindeling – op een effect onder de knop Afbeeldingseffecten die een transparante achtergrond mogelijk maakt, bijvoorbeeld een slagschaduw. Hiermee krijgt u een echt losliggend object dat vrijelijk inzetbaar is op uw dia (zie de afbeeldingen hieronder).

achtergrond van foto’s verwijderen in PowerPoint
De automatische selectie van de te verwijderen achtergrond werkt in sommige gevallen verbazingwekkend goed, maar soms moet u hier of daar nog even wat aanpassen. Kwestie van op de ‘behouden’- of ‘verwijderen’knop klikken en intekenen met de muis.
achtergrond van foto’s verwijderen in PowerPoint
Het resultaat: een mooi vrijstaand portret.

Comprimeer als laatste

Het is verstandig om eerst alle beeldbewerkingen op de originele, ingevoegde foto uit te voeren en pas als alle bewerkingen achter de rug zijn de afbeelding te comprimeren. Zo bent u er zeker van dat er geen onnodig kwaliteitsverlies ontstaat.

Een verkleinde en gecomprimeerde foto kan ongestraft altijd nog (een beetje) groter of kleiner gesleept worden. PowerPoint blijft door de weinige hoeveelheid geheugenruimte die de afbeelding in beslag neemt vlot reageren. Om de ‘fotodia’s’ compleet te maken, typt u een pakkende titeltekst in het daarvoor bestemde tekstvak.

Naast deze tip ‘Een Tabel importeren van Word naar PowerPoint’ nog op zoek naar meer tips over PowerPoint? Dan zit op dit blog helemaal goed! Volg deze link en verdiep je verder in het onderwerp.

Handboek PowerPoint 2021

Handboek PowerPoint 2021PowerPoint 2021 is het meest gebruikte programma om presentaties samen te stellen. Het is onderdeel van zowel Microsoft Office 2021 als Microsoft 365. U bedient PowerPoint met het dynamische lint met opdrachtknoppen en functies. In de nieuwe versie van PowerPoint zijn diverse functies duidelijker en werken ze nog beter, nog intuïtiever. Het Handboek PowerPoint 2021 helpt u snel op weg en biedt oefeningen, tips en voorbeelden uit de praktijk.

Tot de behandelde onderwerpen horen:

  • presentaties vormgeven met thema’s
  • afbeeldingen invoegen
  • presenteren met geluid
  • videobeelden vertonen
  • werken met clipart
  • presentaties meenemen, delen en uitwisselen
  • objecten importeren en schikken

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.