gegevens importeren in Excel vanuit Word

Gegevens importeren in Excel vanuit Word

Je kunt gegevens importeren in Excel vanuit Word. Een dergelijke klus komt regelmatig van pas, bijvoorbeeld om data uit een rapport verder te analyseren. Onderstaand fragment is afkomstig uit het boek Gegevens verwerken in Excel van Wim de Groot.

Een tabel in Word bestaat uit kolommen, rijen en cellen. Die heeft dus precies dezelfde structuur als een werkblad van Excel.

Je importeert de gegevens vanuit Word door de tabel te kopiëren, als volgt. Open je Word-document waarin de tabel staat. Klik op een cel binnen die tabel; in het lint verschijnt het tabblad Hulpmiddelen voor tabellen. Kies daarin de tab Indeling, klik op Selecteren en klik op Tabel selecteren. De hele tabel wordt geselecteerd.

• Of klik op een cel binnen de tabel; links boven de tabel verschijnt een vierkantje met vier pijlen, klik daarop.

• Of plaats de muisaanwijzer in de marge links van de bovenste rij van de tabel en sleep omlaag. Deze methode gebruik je ook als de gegevens niet in een tabel staan met cellen, maar als er alleen tabs tussen de gegevens staan.

Klik op Kopiëren, schakel over naar je Excel-werkblad, klik op een cel waar de tabel moet beginnen en kies Plakken.

gegevens importeren in Excel vanuit Word
Je importeert gegevens vanuit Word door de tabel te kopiëren.

Plakopties

Je zult zien dat de tekst zijn opmaak uit Word meeneemt, zoals het lettertype, vet en cursief. Is de opmaak van het werkblad dat de geplakte kopie ontvangt heel anders, dan kun je de tekst in Excel plakken zonder dat de opmaak vanuit Word meekomt. Hiervoor zie je, zodra je de kopie plakt, rechtsonder een vlakje met (Ctrl); dat is het snelmenu Plakopties. Druk op de Ctrl-toets of klik op die knop; er verschijnen twee opties.

• Wil je dat de geplakte gegevens het lettertype van het Excel-blad krijgen, kies dan de optie Aanpassen aan doelopmaak.

• Wil je dat de tabel zijn opmaak vanuit Word meeneemt, kies dan de optie Opmaak van bron behouden.

gegevens importeren in Excel vanuit Word
Wil je dat de gegevens die je vanuit Word plakt het lettertype van het Excel-blad krijgen, dan kies je Aanpassen aan doelopmaak.

Gegevens verwerken in Excel

Gegevens verwerken in Excel

Leuke tip? Je vindt er nog veel meer in het boek Gegevens verwerken in Excel van Wim De Groot, want gegevens importeren in Excel vanuit Word is slechts een van de vele mogelijkheden. Met Excel kun je behalve rekenen ook gegevens bijhouden. Die kunnen in een eenvoudige tabel staan of in een professionele database. Vervolgens wil je die gegevens op een bepaalde manier op een rij zetten, verbanden zien, ze analyseren en conclusies trekken. Dat leer je in dit boek. Je hoeft hiervoor niet veel ervaring met Excel te hebben. De voorbeelden in dit boek worden helder uiteengezet, zodat je ze kunt aanpassen voor je eigen werk. Kortom: prima leesvoer voor een ieder die ook eens wat andere mogelijkheden van ‘s werelds meest bekende spreadsheet wil leren kennen.


 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.