Hee, Scott Kelby! Hoe pas je de automatische lay-out aan in de module Boek van Lightroom Classic?

Scott Kelby-maandLightroom Classic is het gereedschap van de fotograaf geworden omdat het zo uitgebreid en krachtig is. Daardoor zijn de dingen die je soms nodig hebt enigszins verborgen of niet echt voor de hand liggend. Dat is de reden waarom Scott Kelby Scott Kelby, hoe doe je dit in Lightroom Classic? schreef: om je snel naar de techniek, de sneltoets, de instelling of de juiste handeling te brengen. Deze maand geven we je op dit blog wat voorproefjes uit dit boek, waardoor je een goede indruk van dit boek kunt krijgen. Deze 8ste ‘hoe doe je dat’ komt uit het hoofdstuk 8 Fotoboeken maken en gaat over het aanpassen van de Automatische lay-out in de module Boek van Lightroom Classic.

Automatische lay-out aanpassen

Module boek

Selecteer in het deelvenster Automatische lay-out in het deelvenstergebied rechts in de vervolgkeuzelijst Voorinstelling de optie Voorinstelling voor automatische lay-out bewerken om het dialoogvenster Editor voor automatische voorinstellingen voor lay-outs te openen. Hier kun je van de ingebouwde voorinstellingen die bij Lightroom worden geleverd elke gewenste lay-out kiezen, voor de linker- of rechterpagina afzonderlijk. Je kunt kiezen hoeveel foto’s er op elke pagina verschijnen, hoe elke lay-out er aan elke kant uit moet zien, of ze ruimte hebben om tekst toe te voegen en of de foto’s de fotocel vullen of er volledig in passen. Als je je eigen aangepaste lay-outs hebt gemaakt, kun je die ook kiezen. Als je klaar bent met bepalen van wat je op de linker- en de rechterpagina wilt laten zien, is het tijd om dit als een voorinstelling op te slaan.

Voorinstelling opslaan

Ga naar de vervolgkeuzelijst Voorinstelling bovenaan in het dialoogvenster, kies Huidige instellingen opslaan als nieuwe voorinstelling (zie inzet) en geef je voorinstelling een naam (ik geef de mijne gewoonlijk een naam met een beschrijving van de linker- en rechterpagina). Nu kun je dezelfde instellingen kiezen zonder ooit de Editor voor automatische voorinstellingen voor lay-outs te openen. Je kunt deze voorinstelling vanaf nu rechtstreeks kiezen in de vervolgkeuzelijst Voorinstelling in het deelvenster Automatische lay-out.

De 1ste tip uit dit nieuwe boek ‘Scott Kelby, hoe doe je dat in Lightroom Classic‘ vind je HIER, de 2de HIER, de 3de HIER, de 4de HIER, de 5de HIER, de 6de HIER, de 7de HIER, 9de HIER en de 10de HIER. https://blog.computercreatief.nl/hee-scott-kelby-wat-zijn-de-instellingen-voor-een-afdrukcentrale/Dit boek, dat deze maand verscheen, heeft tot en met 15 december 2018 een speciale, gereduceerde voorintekenprijs. Als je het boek nu bestelt, betaal je geen €34,99 maar €29,99!

Op dit blog kun je HIER meer tips en trucs van Scott Kelby vinden. Alle boeken van Scott Kelby bij Van Duuren Media vind je HIER.

3 gedachten over “Hee, Scott Kelby! Hoe pas je de automatische lay-out aan in de module Boek van Lightroom Classic?”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.