IP-adres verbergen met privédoorgifte in iCloud+

Je IP-adres verbergen met Privédoorgifte in iCloud+

Zo word je een iPhone-pro

Het is mogelijk om via privédoorgifte in iCloud+ je werkelijke locatie te verhullen, wat voor weer een beetje extra privacy zorgt. Onderstaande tip is afkomstig uit het boek Zo word je een iPhone-pro, waarin je nog veel en veel meer tips tegenkomt over een optimaal gebruik van je Apple smartphone! Je IP-adres verbergen met Privédoorgifte in iCloud+ is niet ingewikkeld.

Betaal je voor extra opslagruimte in iCloud? Dan krijg je niet alleen extra opslagruimte, maar ook de volgende geavanceerde privacyfuncties – gratis en voor niets.

  • Privédoorgifte in iCloud Deze functie verbergt je daadwerkelijke IP-adres, waardoor je online activiteiten niet naar jou zijn terug te traceren.
  • Verberg mijn e-mailadres Met deze functie kun je unieke, willekeurige e-mailadressen aanmaken die doorgestuurd worden naar je echte e-mailadres. Zo kun je je echte e-mailadres privé houden.

We kijken hier naar de eerste optie, over het verbergen van je e-mailadres lees je alles in het boek.

Privédoorgifte in iCloud

1 Open de app Instellingen, tik op je naam bovenin en aansluitend op iCloud.

2 Tik op Privédoorgifte en zet de schakelaar bij Privédoorgifte op groen.

3 Pas vervolgens desgewenst je locatiegegevens aan met de optie Locatie van IP-adres. Behoud algemene locatie wil zeggen dat Safari nog wel weet waar je ‘ongeveer’ zit, zodat lokaal nieuws nog relevant blijft.
Gebruik land en tijdzone geeft aan dat er een ruimer IP-adres wordt gekozen, waardoor er een grotere kans is dat lokale berichtgeving niet meer aansluit op waar je je bevindt.

privédoorgifte in iCloud+

Wi-Fi-beperkingen

Het is ook mogelijk om per wifinetwerk beperkingen op te leggen. Tik daarvoor op het info-icoon naast een wifinetwerk (via Instellingen, Wifi) en zet de schakelaar achter Privé wifi-adres op groen. Wil je iets vergelijkbaars doen voor je mobiele netwerk, tik in Instellingen dan op Mobiel netwerk, Opties mobiele data en schakel Beperk IP-adrestracking in. Heb je twee simkaarten in je iPhone selecteer dan eerst een lijn onder Simkaarten.

Zo word je een iPhone-pro

Zo word je een iPhone-pro

Je iPhone is een technisch hoogstandje… maar zeg nu eerlijk: haal je wel alles eruit wat erin zit? Natuurlijk: foto’s en video’s maken, bellen, whatsappen en spelletjes spelen doen we bijna allemaal. Plus een beetje surfen op internet en wellicht je e-mail en agenda bijhouden. Maar dit schitterende apparaat kan zo veel meer! Niet alleen zijn er veel – vaak verborgen – apps beschikbaar die nuttig, leerzaam of onderhoudend zijn, maar de apps die je regelmatig gebruikt – zoals bijvoorbeeld Mail, Safari en zelfs Instellingen! – bieden vaak ook zeer handige, tijdbesparende of gewoon leuke opties waardoor je (veel) meer uit je kostbare bezit haalt. Daarnaast biedt het besturingssysteem zelf talloze functies die je ongetwijfeld zelden of nooit gebruikt, maar die het werken met de hardware aanzienlijk vereenvoudigen of leuker maken.

Het boek Zo word je een iPhone-pro is bedoeld voor iedereen met een iPhone die daar (bijna) dagelijks mee in de weer is. Heb je het gevoel dat zaken efficiënter, sneller of gemakkelijker kunnen? Dan is het goed om te weten dat dat bijna altijd het geval is. Met de talloze tips, wetenswaardigheden en verborgen pareltjes leer je écht het meeste uit je iPhone te halen en er meer plezier aan te beleven.


Goed om te zien dat het artikel je tot het einde toe heeft kunnen interesseren. De meeste artikelen op dit blog worden geschreven door de auteurs van uitgeverij Van Duuren MediaBen je geïnteresseerd in verdere verdieping of meer praktische toepassingen? Klik op onderstaande banner voor het meest actuele overzicht.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.