Handige tips voor je iPhone: annuleer een iMessage

iPhone tips & trucs: Berichten annuleren, downloads prioriteren & meer uit de Rekenmachine halen

Zo word je een iPhone-pro

We zetten een drie handige tips voor je iPhone op een rijtje. Het annuleren van iMessage-berichten, downloads prioriteit geven en verborgen rekenmachinefuncties gebruiken. Deze tips afkomstig uit het boek Zo word je een iPhone-pro, waarin je nog veel en veel meer tips vindt die je niet in de standaardhandleiding van je toestel terugvindt. iPhone tips & trucs: Berichten annuleren, downloads prioriteren & meer uit de Rekenmachine halen.

We beginnen met het annuleren van verzonden berichten. Je weet wellicht al dat je het verzenden van een e-mail vanaf iOS 16 ongedaan kunt maken, mits je dat snel genoeg doet. (Tik in Instellingen op Mail, blader helemaal omlaag en tik op Tijd om verzenden te annuleren om de tijd die je hebt om een verzonden mailbericht te annuleren aan te passen. Of om de optie uit te schakelen.)

iMessage-berichten annuleren

Maar wist je dat het ook mogelijk is om iMessage-berichten (oftewel berichten die je met de Berichten-app verstuurt en niet via sms worden afgeleverd) te annuleren? Dat gaat zo:

1 Houd het zojuist verzonden bericht ingedrukt totdat er een menu verschijnt.

2 Tik op Maak verzenden ongedaan.

Snel handelen vereist

Let op: deze optie is slechts twee minuten beschikbaar nadat je het bericht hebt verzonden. Als je te lang wacht, wordt de optie niet meer weergegeven. Het is dus belangrijk om snel te handelen als je een bericht wilt annuleren.

Het blijft echter wel mogelijk om een bericht te verwijderen; de kans dat de ontvanger het dan al heeft gelezen is natuurlijk veel groter. Maar toch kan het van pas komen; het werkt als volgt:

1 Zoek in de app het bericht dat je wilt verwijderen.

2 Houd het bericht ingedrukt totdat er een menu verschijnt.

3 Tik op Meer.

4 Tik op de prullenbak onderin in het scherm en bevestig met een tik op Verwijder bericht.

Prioriteitsdownloads

Als je meerdere apps tegelijk downloadt of bijwerkt, kan het soms frustrerend zijn om te wachten tot die ene belangrijke app eindelijk klaar is. Gelukkig kun je de downloadvolgorde van apps naar wens aanpassen. Hier is hoe je dat doet:

1 Ga naar het beginscherm en zoek de apps die worden gedownload of bijgewerkt.

2 Druk op het appicoon dat je voorrang wilt geven.

3 Kies in het snelmenu de optie Geef downloaden prioriteit.

Nu zal deze app als eerste worden gedownload of bijgewerkt, terwijl andere downloads tijdelijk worden gepauzeerd.

Verborgen rekenmachinefuncties

De standaard Rekenmachine-app op je iPhone is meer dan alleen een simpele rekenmachine voor optellen en aftrekken. Er zit een aantal verborgen functies in die je misschien nog niet kent. Hier zijn enkele tips om het meeste uit deze app te halen:

1 Draai je iPhone naar de liggende modus om de wetenschappelijke rekenmachine te onthullen met functies als logaritmen, sinus, cosinus en tangens. Er zit nu opeens ook een toets voor pi op het toetsenbord.

2 Veeg naar links of rechts op het scherm waar het getal wordt weergegeven om een verkeerd ingevoerd cijfer te verwijderen. 3 Druk op het resultaat om het met de opdracht Kopieer te kopiëren en plak het vervolgens in een andere app. Of plak een getal uit een andere app in de rekenmachine zodat je het niet opnieuw hoeft te typen.

handige tips voor je iPhone

Zo kun je meer dan alleen de basisberekeningen uitvoeren en haal je het maximale uit de Rekenmachine-app op je iPhone.

In het boek Zo word je een iPhone Pro lees je naast de tip iMessage-berichten annuleren nog veel meer tips en trucs om alles uit je iPhone te halen.

Zo word je een iPhone-pro

Zo word je een iPhone-pro

Je iPhone is een technisch hoogstandje… maar zeg nu eerlijk: haal je wel alles eruit wat erin zit? Natuurlijk: foto’s en video’s maken, bellen, whatsappen en spelletjes spelen doen we bijna allemaal. Plus een beetje surfen op internet en wellicht je e-mail en agenda bijhouden. Maar dit schitterende apparaat kan zo veel meer! Niet alleen zijn er veel – vaak verborgen – apps beschikbaar die nuttig, leerzaam of onderhoudend zijn, maar de apps die je regelmatig gebruikt – zoals bijvoorbeeld Mail, Safari en zelfs Instellingen! – bieden vaak ook zeer handige, tijdbesparende of gewoon leuke opties waardoor je (veel) meer uit je kostbare bezit haalt. Daarnaast biedt het besturingssysteem zelf talloze functies die je ongetwijfeld zelden of nooit gebruikt, maar die het werken met de hardware aanzienlijk vereenvoudigen of leuker maken.

Het boek Zo word je een iPhone-pro is bedoeld voor iedereen met een iPhone die daar (bijna) dagelijks mee in de weer is. Heb je het gevoel dat zaken efficiënter, sneller of gemakkelijker kunnen? Dan is het goed om te weten dat dat bijna altijd het geval is. Met de talloze tips, wetenswaardigheden en verborgen pareltjes leer je écht het meeste uit je iPhone te halen en er meer plezier aan te beleven.


Goed om te zien dat het artikel je tot het einde toe heeft kunnen interesseren. De meeste artikelen op dit blog worden geschreven door de auteurs van uitgeverij Van Duuren MediaBen je geïnteresseerd in verdere verdieping of meer praktische toepassingen? Klik op onderstaande banner voor het meest actuele overzicht.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.