Ontdek Office 2016 voor de Mac: Office installeren

Office365Office 2016 is de nieuwste versie van Office voor de Mac. Met Office 2016 maakt u documenten die vrijwel iedere computergebruiker kan openen en bewerken of ze nou op de Mac of onder Windows zijn gemaakt.
In het boek ‘Ontdek Office 2016 voor de Mac‘ van Henny Temmink leert u schrijven, presenteren, rekenen en mailen met de Office-applicaties van Microsoft. Dit is deel 2 uit hoofdstuk 1 van het boek. Deel 1 vind u HIER.(H.F.)

Office installeren

Op het moment van schrijven is Office 2016 alleen beschikbaar voor gebruikers met een Office 365-abonnement. Later dit jaar zal Office 2016 voor Mac ook beschikbaar komen als eenmalige aankoop. Met een Office 365-abonnement hebt u altijd de nieuwste versie van Office tot uw beschikking en daarmee kunt u Office 2016 direct installeren op uw Mac.

U kunt Office op verschillende apparaten installeren, zoals op een tablet, computer en smartphone. Op hoeveel apparaten u Office kunt installeren en gebruiken, hangt af van het abonnement. Er zijn verschillende abonnementen voor Office 365, zoals Office 365 Personal, Office 365 Home, Office 365 voor Hoger Onderwijs en Office 365 voor Bedrijven. Er is ook een proefversie beschikbaar waarmee u Office 365 een maand gratis kunt gebruiken.

TIP • ABONNEMENT DELEN Hebt u een Office 365 Home-abonnement, dan kunt u dit abonnement met anderen delen. In totaal kunt u vijf Microsoft-accounts aan een Home-abonnement koppelen. Elke gebruiker mag Office installeren en krijgt 1 TB opslagruimte op zijn OneDrive en 60 gratis belminuten per maand voor Skype.

Microsoft-account
U kunt een productcode voor Office 365 in een doosje kopen, maar ook online. In principe is Office 365 een abonnement waarmee u gedurende de looptijd de nieuwste versie van Office mag gebruiken. Het Office 365-abonnement is gekoppeld aan een Microsoft-account. Elk Microsoft-account biedt een gratis e-mailaccount (outlook.com), agenda, adressenboek (Personen), Skype en OneDrive met 15 GB online opslagruimte. Hebt u een Office 365-abonnement, dan wordt de opslagruimte voor OneDrive uitgebreid tot één terabyte (1 TB = 1000 GB) en krijgt u maandelijks 60 gratis belminuten voor uw Skype-account. Dus als u een doosje met een code voor Office 365 hebt gekocht (of bij een apparaat hebt gekregen), dan zult dit eerst aan een Microsoft-account moeten koppelen. Als u nog geen Microsoft-account hebt, dan kunt u dat eenvoudig maken:

Een Microsoft-account maken.
Een Microsoft-account maken.

1. Open uw browser en surf naar www.microsoft.nl.
2. Klik op de knop Aanmelden (rechtsboven).
3. Klik op de link Registreer je nu.
4. Als u een bestaand e-mailadres wilt gebruiken, typ dit dan in het vak Gebruikersnaam. Of klik op de link Nieuw e-mailadres maken als u een nieuw e-mailadres wilt maken. Typ de gewenste gebruikersnaam. Dit levert het e-mailadres gebruikersnaam@outlook.com op. Klik op het pijltje achter @outlook.com als u liever het e-mailadres gebruikersnaam@hotmail.com wilt hebben. Als u een gebruikersnaam kiest die al in gebruik is, dan krijgt u daarvan een melding. U ziet dan suggesties van adressen wel vrij zijn. Selecteer een van de suggesties of pas de gebruikersnaam aan.
5. Beantwoord de rest van de vragen en klik tenslotte op de knop Account maken.

Dat is alles, uw Microsoft-account is nu klaar voor gebruik. U meldt zich gewoon aan met het e-mailadres en wachtwoord dat u hiervoor hebt geregistreerd.

Aanmelden bij Microsoft-account geeft u toegang tot OneDrive en meer.
Aanmelden bij Microsoft-account geeft u toegang tot OneDrive en meer.

Productcode
Als u een productcode voor Office 365 hebt, dan koppelt u dit als volgt aan uw Microsoft-account:
1. Open Safari (of een andere browser) en ga naar www.office.com/setup.
2. Volg de instructies op het scherm.
3. Voer de productcode van 25 tekens in.
4. Meld u aan met uw Microsoft-account.
Uw Office 365-abonnement wordt nu gekoppeld aan uw account. Daarna kunt u Office downloaden en installeren.

LET OP! • BEHEREN Als u uw abonnement wilt beheren, dan surft u naar de pagina Mijn account op de site Office.com. Klik op de knop Aanmelden en typ het e-mailadres en wachtwoord van uw Microsoft-account waaraan uw Office 365-abonnement is gekoppeld. Hier ziet u op welke apparaten u Office hebt geïnstalleerd, kunt u Office installeren, activeert u uw Skype-minuten, bekijkt u tot wanneer uw abonnement geldig is en meer.

Installeren vanaf de pagina Mijn account.
Installeren vanaf de pagina Mijn account.

Installeren
De procedure voor de installatie en activering is afhankelijk van het gebruikte abonnement. Bij Office 365 voor Bedrijven installeert u vanuit het Office-portal van uw bedrijf en gebruikt u de aanmeldgegevens die u van het bedrijf hebt gekregen. Voor de andere abonnementen volgt u de onderstaande procedure:
1. Open in de browser de pagina Mijn account op Office.com en meld u aan.
2. Klik op de knop Installeren.
3. Klik op de volgende pagina op de knop Installeren, daarmee download u het installatiepakket.
4. Open Finder en klik op Downloads.

Start de installatie van Office met een dubbelklik op dit bestand.
Start de installatie van Office met een dubbelklik op dit bestand.

5. Dubbelklik op het bestand Microsoft_Office_2016_Installer.pkg. Daarmee start u de installatiewizard.
6. Start het installatieproces met een klik op de knop Doorgaan.
7. Voer uw wachtwoord voor de Mac in en klik op de knop Software installeren. Daarmee wordt Office 2016 voor Mac geïnstalleerd.
8. Word opent na de installatie voor het activeren van Office en het bevestigen van uw abonnement. Dit hoeft u maar één keer te doen.
9. U krijgt het scherm Nieuw in Word te zien. Klik onderaan op de knop Aan de slag.
10. Klik op de knop Aanmelden en voer uw e-mailadres en wachtwoord in van uw Microsoft-account.
• Als u een melding krijgt van de sleutelhanger voor toegang tot uw Microsoft-account, klik dan op Toestaan of Altijd toestaan.
11. Kies een uiterlijk voor Office en klik dan op de knop Doorgaan.
12. Klik op de knop Aan de slag met Word, daarmee voltooit u de activering.

OneDrive is altijd beschikbaar via de browser.
OneDrive is altijd beschikbaar via de browser.

OneDrive
OneDrive biedt u online opslagruimte voor uw documenten, foto’s en andere bestanden. Het grote voordeel van online opslag is dat u altijd toegang hebt tot uw bestanden zolang u toegang hebt tot internet, ongeacht welk apparaat u gebruikt. OneDrive is standaard beschikbaar in Office 2016 en u kunt uw documenten rechtstreeks opslaan op OneDrive. Wilt u OneDrive niet alleen gebruiken voor uw Office-documenten, dan installeert u de app OneDrive op uw Mac, zodat u ook allerlei andere bestanden rechtstreeks op OneDrive kunt opslaan en gebruiken. De app zorgt ervoor dat alle – of door u te selecteren mappen – van OneDrive automatisch worden gesynchroniseerd met uw Mac.
Als u op OneDrive uw documenten en foto’s opslaat, dan kunt u bijvoorbeeld op vakantie de foto’s van uw camera via een computer met internettoegang op OneDrive opslaan. Handig als het geheugenkaartje van uw camera vol begint te raken. En als u dat wilt, kunt u uw foto’s ook delen met vrienden. U stuurt uw vrienden een link naar het album, zodat ze online uw foto’s kunnen bekijken.
Dat kan op de computer van een vriend, in een internetcafé of bibliotheek. Start de browser, surf naar de site van Microsoft en meld u aan bij Microsoft-account. Klik boven aan de pagina op de link Producten, Software & services, OneDrive. Daarmee krijgt u de inhoud van uw OneDrive te zien.

Snelle opties voor uw document, in dit geval een spreadsheet.
Snelle opties voor uw document, in dit geval een spreadsheet.

Houd de muisaanwijzer boven een document en u krijgt verschillende mogelijkheden, zoals Openen in Excel Online, Openen in Excel, Delen, Downloaden, Naam wijzigen, Verwijderen, Verplaatsen en meer. In het voorbeeld is een Excel-document gebruikt, maar uiteraard werkt dit ook voor Word en PowerPoint.
U kunt uw documenten ook bewerken, zelfs als Office niet geïnstalleerd is op de computer die u op dat moment gebruikt. U kiest dan voor Openen in Excel (Word of PowerPoint) Online, daarmee gebruikt u de webtoepassingen van Office Online om het document te bewerken.

De onderdelen van uw Microsoftaccount zijn online beschikbaar.
De onderdelen van uw Microsoftaccount zijn online beschikbaar.

Links in de balk ziet u een knop. Als u daarop klikt, krijgt u toegang tot de verschillende onderdelen van uw account, zoals uw agenda en adressenboek. Verder vindt u hier de webtoepassingen van Office. Daarmee kunt u niet alleen online uw documenten bewerken, maar ook nieuwe documenten maken. Het zal u niet verbazen dat deze webtoepassingen minder mogelijkheden hebben dan de geïnstalleerde programma’s op uw computer, maar de basisfuncties zijn aanwezig en daarmee bent u in elk geval gered wanneer u niet achter uw eigen computer zit.

Een Worddocument bewerken in de browser.
Een Worddocument bewerken in de browser.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.