project-nimus

Project Nimbus is Lightroom Light in de cloud

Verschillende Creative Cloud-leden zagen tot hun verbazing ineens een nieuwe applicatie tussen hun CC-apps. Project Nimbus – Internal only. Nieuwsgierig begonnen ze de applicatie te installeren en wat bleek: het was een soort Lightroom in de cloud. Nimbus? Nimbus! Dat was het ‘geheime’ project bij Adobe, dat ze tijdens Adobe Max lieten zien. Ineens was het niet meer geheim, maar stond het op verschillende blogs en sites. Als jij het ook wilt hebben zul je nog even geduld moeten hebben. Nimbus verdween razendsnel uit het rijtje Creative Cloud-applicaties.Het bleek een vergissing.

Project Nimbus was nog niet klaar

project-nimbus
Afbeelding afkomstig van het forum van dpreview.com.

Nimbus was not ready for prime time. Ook bij degenen die Nimbus al hadden geïnstalleerd verdween Nimbus weer van de harde schijf. Toch was er uit de berichten die op het web verschenen al op te maken wat Nimbus zo’n beetje qua mogelijkheden in huis heeft. Het is een echte desktop fotoapplicatie voor Windows en Mac. De applicatie werkt met foto’s die in de cloud zijn opgeslagen. Bij het forum van dpreview kun je zien wat wat er met Project Nimbus mogelijk is. De interface lijkt sterk op die van Lightroom Mobile op iOS zoals te zien is op een screendump op dat forum. Op een Frans Mac-blog zijn er nog wat meer screendumps te zien. Ook daar vinden ze Nimbus erg op Lightroom Mobile voor iOS lijken. Voor het doorzoeken van je foto wordt gebruik gemaakt van Adobe Sensei, dat dankzij kunstmatige intelligentie de onderwerpen op je foto’s herkent.

Lightroom Light?

Maar nu is het dus weer verdwenen tussen de Creative Cloud-applicaties. Ik vraag me ook af of de applicatie echt Project Nimbus blijft heten. Wat is Nimbus, of een Nimbus. Het is een donkergrijze regenwolk, een Nimbus-wolk. Het kan ook een lichtgevend aura zijn rond het hoofd van een heilige. Ongetwijfeld een codenaam. Misschien willen ze bij Adobe eerst nog een goede naam verzinnen. Lightroom Light? Lightroom Elements? Aureola? Of gewoon Nimbus? Het is afwachten wanneer we er mee kunnen gaan spelen. Nog even geduld.

Meer over Lightroom en Lightroom Mobile lezen? Dat kan op dit blog: HIER, HIER en HIER bijvoorbeeld.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.