Je favoriete website op het beginscherm van je iPad zetten

Zo word je een iPad Pro

Je favoriete website op het beginscherm van je iPad zetten is heel makkelijk. Hoe je dat doet, lees je in deze blogpost, een voorproefje uit het boek Zo word je een iPad-Pro. Daarin lees je nog heel veel meer handige tips en trucs om het gebruik van je iPad een heel stuk makkelijker en interessanter te maken!

In een paar stappen kun je je favoriete website op het beginscherm van je iPad zetten. Handig als jouw favoriete site geen eigen app heeft. Zo heb je meteen snelle toegang en soms zijn er dankzij webapps meer voordelen. De website verschijnt dan, inclusief herkenbaar icoontje, gewoon tussen je andere apps zodat je hem snel kunt openen, zonder eerst Safari te hoeven openen.

Webclip

Zo’n snelkoppeling naar een website op het beginscherm heet een webclip en ziet eruit als een gewoon appicoontje. Pas wanneer je op het icoontje tikt, zul je merken dat je niet een app opent, maar dat er een webpagina wordt geopend in Safari. Sommige webapps zijn zo knap gemaakt, dat je nauwelijks ziet dat het een webpagina is. Bij deze geoptimaliseerde sites verdwijnen standaard de menuknoppen van Safari en verschijnt de webapp zelfs als individuele app in de appkiezer. Knoppen en andere interactieve functies wekken de indruk dat het een echte app is. Het is van tevoren niet te zien in hoeverre een website hiervoor geoptimaliseerd is.

Zo zet je een website op het beginscherm van je iPad:

1 Open in Safari de pagina waarvan je een snelkoppeling wil hebben.

2 Tik op het deelicoon (vierkant met pijltje omhoog) in de taakbalk.

3 Geef aan dat je de website aan je beginscherm wilt toevoegen met de optie Zet op beginscherm.

4 Typ een (korte) naam of kies de suggestie die in beeld verschijnt.

5 Tik op Voeg toe.

6 De snelkoppeling (webclip) verschijnt nu als icoontje op je startscherm.

website op het beginscherm van je iPad

Het icoontje dat gebruikt wordt, is een hogeresolutieversie van het favorietenicoontje dat websites zelf in hun code hebben toegevoegd. Het is niet mogelijk om zelf een ander icoontje in te stellen als een website geen mooi eigen icoontje heeft toegevoegd.

Meldingen ontvangen van websites op je beginscherm

Vanaf iPadOS 16.4 is het mogelijk om meldingen te ontvangen van websites. Dit zijn dezelfde soort pushberichten die je van apps krijgt, maar dan zijn ze afkomstig van websites. Dit werkt alleen als een website daar ondersteuning voor biedt! Ook werkt het alleen bij websites die fullscreen worden getoond.

Je kunt alleen meldingen ontvangen als je de website met bovenstaande stappen hebt toegevoegd aan je beginscherm én als de website ervoor is aangepast. Er zal dan een pop-up verschijnen of een knop op de website zichtbaar zijn, waarmee je je kunt abonneren op de meldingen.

De instellingen voor de meldingen beheer je net als bij apps via Instellingen, Meldingen. De website met pushmeldingen verschijnt gewoon in de instellingen, tussen de andere apps. Het kiezen van de gewenste meldingenstijl werkt zoals je gewend bent.

Je kunt voor de iCulture-website ook pushmeldingen inschakelen, want die website is er al voor aangepast! Omdat we bezoekers niet met irritante pop-ups willen bombarderen moet je hiervoor iets meer stappen nemen, en wel de volgende:

1 Ga in de mobiele Safari-browser naar iCulture.nl.

2 Voeg iCulture.nl toe als webapp, zoals hierboven uitgelegd.

3 Open de website via het zojuist gemaakte icoontje. Je krijgt nu de vereiste fullscreen weergave.

4 Tik op het icoon met het tandwiel rechtsboven om de instellingen te beheren.

5 Blader omlaag en tik op Instellingen voor push-notificaties.

6 Je krijgt nu een artikel met uitleg te zien. Blader omlaag en tik op Activeren.

7 Geef toestemming om meldingen te sturen van iCulture.nl.

  • Kies of je meldingen voor alle artikelen, redactiekeuze of alleen breaking news wilt ontvangen.

8 Ga nu naar Instellingen, Meldingen en je zult zien dat de iCulture-website tussen je andere apps staat.

Zo word je een iPad Pro

Zo word je een iPad Pro

Jouw iPad is niet zomaar een gadget; het is een krachtig stuk technologie. Maar ben je echt op de hoogte van alle mogelijkheden? Natuurlijk, we gebruiken allemaal apps voor foto’s, video’s, bellen, en surfen op internet. Deze geavanceerde tool biedt echter veel meer dan de basisfuncties. 

Ontdek In het boek Zo word je een iPad-Pro de verborgen apps die jouw productiviteit kunnen verhogen en de onontdekte functies in apps die je dagelijks gebruikt, zoals Mail, Safari en Instellingen. Het besturingssysteem herbergt geavanceerde opties die het werken met de iPad vereenvoudigen en optimaliseren. 

Dit boek richt zich op iedereen die hun iPad dagelijks inzetten voor werk of prive. Als je gelooft dat er slimmere, snellere manieren zijn om je werk te doen, heb je gelijk. Met talloze tips, diepgaande kennis en onthullende trucs ontdek je hoe je het maximale uit je iPad haalt, waardoor je niet alleen je werk verbetert maar ook meer plezier beleeft aan je dagelijkse technologische metgezel. Het enige Nederlandstalige boek dat de diepte ingaat over de verborgen mogelijkheden van de iPad, speciaal ontworpen voor de veeleisende gebruiker. Haal het uiterste uit je investering en zet je iPad optimaal in bij jouw dagelijks gebruik.


Goed om te zien dat het artikel je tot het einde toe heeft kunnen interesseren. De meeste artikelen op dit blog worden geschreven door de auteurs van uitgeverij Van Duuren MediaBen je geïnteresseerd in verdere verdieping of meer praktische toepassingen? Klik op onderstaande banner voor het meest actuele overzicht.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.