30-pins-ipad-kabel

De Kabels van Anker

Kabels, je kunt er niet genoeg hebben. Je kunt er echter wel genoeg van hebben. Kijk maar in een la of doos. Je ziet er oude kabels die op geen een apparaat meer passen. Of kabels die de geest hebben gegeven. De 30-pens-kabels van Apple voor je iPad, die bij dat brede stukje zijn doorgesleten. Koop je dan een nieuwe kabel bij Apple? Liever niet. Ze zijn stervensduur en van dezelfde kwaliteit als de kabel die je moet vervangen. En nu is er de USB-C-ellende. Kabels die niet deugen. Waar koop je goede kabels? Bij Kabels van Anker. Dat schijnt een goed adresje te zijn.

Bij mijn ochtendlijke leestocht over het web kwam ik een artikel tegen over de Genie, zo’n speaker die naar je luistert. De Genie is vergelijkbaar met de Amazon Echo Dot, maar dan goedkoper en beter (dat laatste zeggen ze zelf). Over die luisterende speakers zullen we het een andere keer hebben, het gaat nu om de makers van deze Genie: Anker. De naam zei me wel iets, maar wat? Ja! Ik was ze tegengekomen toen ik opzoek was naar kabeltjes voor onze oude iPads. Die waren hoognodig aan vervanging toe. Dat waren nog eens klote-kabels (excusez le mot). Die sleten altijd door bij dat brede aansluitstuk. Zo’n nieuw kabeltje van Apple kostte 25 euro. Waren er geen steviger en wat goedkopere oplossingen? Uiteindelijk ging ik voor goedkope kabeltjes die wel steviger waren, maar die de ene keer de iPad wel en de andere keer niet wilden opladen. Tijdens die zoektocht was ik wel het merk Anker tegengekomen.

Je moet de kabels van Anker hebben

kabels van anker

Die kabels van Anker zagen er goed uit, soms zelfs mooi. Alleen wilde ik zo’n kabeltje nu hebben. Ik zag dat ze wel bij Amazon Duitsland te koop waren, dus niet morgen in huis. Achteraf stom natuurlijk, je weet tenslotte dat goedkoop meestal duurkoop is. Ik had kunnen weten dat die gifgroene 30-pins iPad-kabels voor €7,50 niet konden deugen. Lang verhaal kort: nooit bezuinigen op kabels. Dus toen ik vanmorgen weer over de firma Anker las met hun nieuwe Alexa-achtige-speaker, verdiepte ik me in hun kabels en in het bedrijf. Anker is opgericht in 2011 door een softwaredeveloper die bij Google had gewerkt. Zijn doel: betere accessoires maken dan fabrikanten als Apple of Samsung en voor een betere prijs. Goedkoper, maar beter.

Lege batterijen

Toen ze begonnen, startte net de smartphone revolutie. Wat is het grootste probleem van de smartphone? De batterij. Die al leeg voor je het weet en dan moet je hem wéér opladen. Anker begon met batterijen voor smartphones. Die waren succesvol omdat ze meer capaciteit hadden dan de standaard batterijen, van de fabrikant. Inmiddels verkoopt Anker Power Banks, opladers en kabels. En ze zijn succesvol. Dat kun je bijvoorbeeld zien aan de reviews op Amazon, die zijn bijna altijd lovend. Het verkopen van hun producten via Amazon was bij Anker ook een bewuste keuze. Een interessant verhaal over het ontstaan van Anker en hun filosofie kun je vinden bij The Verge. Ondertussen ben ik erg nieuwsgierig geworden naar die Genie. Zo’n speakertje zou ik ook wel willen hebben. Nu ja, laat ik me eerst maar bij de kabels van Ankers houden. Had ik niet nog een USB-C-lader en kabel nodig?
Meer over kabels, en specifiek USB-C lees je HIER en HIER.

2 gedachten over “De Kabels van Anker”

  1. De kabelcollectie hier op mijn werkkamer is ondertussen uitgegroeid tot een ware kabelboom. Niet gestructureerd zoals in voertuigen en apparaten maar slordig opgehangen aan een Pilastrohaak en aan elke kabel zit een gekleurd plastic labeltje waar de tekst (met de permanent marker) nauwelijks meer zichtbaar is. Bedankt voor de tip!

  2. Ik ga ze bestellen! Neem je één keer een kabeltje mee in je tas, is de kabel aan het einde van de dag al kapot! Afgelopen jaar heb ik zo veel geld uitgegeven aan diverse kabeltjes van dirverse merken maar nooit een top merk gevonden.
    Ik ben benieuwd! Bedankt voor de tip

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.