illustraties transformeren in Illustrator

Illustraties transformeren in Illustrator

Classroom in a book: Illustrator 2022, Nederlandse editie

Van roteren en schalen tot verplaatsen, schuintrekken en spiegelen, met illustraties transformeren in Illustrator kunt u unieke en creatieve projecten maken. In Classroom in a book: Illustrator 2022, Nederlandse editie leg ik u tot in de puntjes een scala aan werkwijzen uit voor dit ultieme en in de professionele ontwerpwereld standaard stuk software.

We gaan aan de slag met de markeerstift, de afbeelding die als voorbeeld wordt gebruikt in mijn boek.U geeft de punt van de markeerstift een nieuwe vorm en vervolgens maakt u enkele kopieën van de hele markeerstift, wijzigt u de kleur ervan en roteert u deze.

Aan de slag!

1 Klik op de kleine markeerstiftpunt om deze te selecteren.

2 Selecteer het gereedschap Direct selecteren in de gereedschapset en klik op de hoekpunt linksboven van de vorm om deze te selecteren. Laat de muisknop los en sleep dan deze geselecteerde hoekpunt naar beneden om de markeerstiftpunt de vorm van een beitel te geven.

illustraties transformeren in Illustrator

3 Selecteer het gereedschap Selecteren in de gereedschapset.

4 Om alles te deselecteren kiest u Selecteren > Deselecteren.

5 Om beide vormen in het tekengebied te selecteren kiest u Selecteren > Alles in het actieve tekengebied.

6 Klik op de knop Groeperen aan de onderkant van het deelvenster Eigenschappen aan de rechterkant.

Bij Groeperen worden de geselecteerde objecten als één object behandeld. De volgende keer dat u zowel de markeerstiftpunt als de huls wilt selecteren, kunt u er eenvoudig op klikken om ze als groep te selecteren.

illustraties transformeren in Illustrator

7 Kies Bewerken > Kopiëren en vervolgens Bewerken > Plakken om een kopie te maken.

illustraties transformeren in Illustrator

8 Sleep de kopie naar links, zoals in de afbeelding.

9 Als u de kopie van de markeerstift wilt draaien, verplaatst u de aanwijzer net buiten een hoek van het vak eromheen. Wanneer u gebogen pijlen ziet, versleept u deze tegen de klok in om deze een beetje te draaien.

illustraties transformeren in Illustrator

Met één kopie van de markeerstift op zijn plaats, maakt u nog een kopie en draait u deze om zodat deze zich aan de andere kant van de originele markeerstift bevindt.

10 Terwijl de markeerstift nog steeds is geselecteerd, maakt u een kopie door Bewerken > Kopiëren te kiezen. Kies deze keer Bewerken > Op plaats plakken om een kopie bovenop het origineel te maken.

11 Om de kopie te spiegelen, klikt u in het deelvenster Eigenschappen op de knop Horizontaal draaien.

12 Druk op de Shift-toets en sleep de markeerstift naar rechts van de stift in het midden.
Laat de muisknop en vervolgens de toets los. Laat de markeerstift geselecteerd.

illustraties transformeren in Illustrator

Classroom-in-a-book: Adobe Illustrator 2022

Classroom in a book: Illustrator 2022, Nederlandse editie

Classroom in a book: Illustrator 2022, Nederlandse editie is De snelste, gemakkelijkste en meest uitgebreide manier om Adobe Illustrator te leren gebruiken!

Ontwerp beeldmateriaal met Adobe Illustrator, van nauwkeurige tekeningen tot stilistische schilderijen. Door een reeks praktische projecten te voltooien, zoals het maken van logo’s, illustraties, posters, podcastcovers, flyers en meer, begint u met een korte rondleiding door Illustrator en verkent u vervolgens selecties, vormen, kleuren en het bewerken van illustraties. Na het werken met vrije-vormovergangen en lagen, gaat u verder met het ontdekken van dynamische symbolen, artistieke penselen, creatieve effecten en het exporteren van middelen. Alles bij elkaar creëert u 17 boeiende en unieke projecten, waarbij u constant waardevolle grafische vaardigheden opdoet.

“Leer slim met de Classroom in a Book-serie! Het is dé bron voor Adobe professionals – gebruikers, docenten en Certified Instructors.” 


 • afbeeldingsbestanden plaatsen in Illustrator
  Afbeeldingsbestanden plaatsen in Illustrator

  Afbeeldingsbestanden plaatsen in Illustrator vanuit bijvoorbeeld Photoshop of andere toepassingen is geen enkel probleem.

 • kleurmodi verkennen in Illustrator
  Kleurmodi verkennen in Illustrator

  Kleurmodi verkennen in Illustrator is een noodzakelijk ‘kwaad’ om projecten er goed uit te laten zien op het medium waarvoor ze ontworpen zijn. In mijn boek Classroom in a book: Illustrator 2022, Nederlandse editie duik ik uitgebreid in deze materie. Hieronder vindt u een inleidende paragraaf uit het hoofdstuk Kleur gebruiken om illustraties te verbeteren. … Lees verder Kleurmodi verkennen in Illustrator

 • tekengebieden kopiëren tussen documenten in Illustrator
  Tekengebieden kopiëren tussen documenten in Illustrator

  Tekengebieden kopiëren tussen documenten in Illustrator is mogelijk, waarbij illustraties op die gebieden worden meegenomen.

 • illustraties transformeren in Illustrator
  Illustraties transformeren in Illustrator

  Van roteren en schalen tot verplaatsen, schuintrekken en spiegelen, met illustraties transformeren in Illustrator kunt u unieke en creatieve projecten maken.

 • clouddocumenten in Illustrator
  Clouddocumenten in Illustrator

  Een van de dingen die door professionals veel worden gebruikt is online opslag in de Creative Cloud van Adobe. In dit artikel lees je hoe clouddocumenten in Illustrator werken.

 • Nieuw in Adobe Illustrator 2022
  Nieuw in Adobe Illustrator 2022

  Wat er zoal nieuw in Adobe Illustrator 2022 is, leest u in Classroom in a book: Illustrator 2022, Nederlandse editie. Hierin leg ik u tot in de puntjes een scala aan werkwijzen uit voor dit ultieme en in de professionele ontwerpwereld standaard stuk software.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.