illustraties transformeren in Illustrator

Illustraties transformeren in Illustrator

Classroom in a book: Illustrator 2022, Nederlandse editie

Van roteren en schalen tot verplaatsen, schuintrekken en spiegelen, met illustraties transformeren in Illustrator kunt u unieke en creatieve projecten maken. In Classroom in a book: Illustrator 2022, Nederlandse editie leg ik u tot in de puntjes een scala aan werkwijzen uit voor dit ultieme en in de professionele ontwerpwereld standaard stuk software.

We gaan aan de slag met de markeerstift, de afbeelding die als voorbeeld wordt gebruikt in mijn boek.U geeft de punt van de markeerstift een nieuwe vorm en vervolgens maakt u enkele kopieën van de hele markeerstift, wijzigt u de kleur ervan en roteert u deze.

Aan de slag!

1 Klik op de kleine markeerstiftpunt om deze te selecteren.

2 Selecteer het gereedschap Direct selecteren in de gereedschapset en klik op de hoekpunt linksboven van de vorm om deze te selecteren. Laat de muisknop los en sleep dan deze geselecteerde hoekpunt naar beneden om de markeerstiftpunt de vorm van een beitel te geven.

illustraties transformeren in Illustrator

3 Selecteer het gereedschap Selecteren in de gereedschapset.

4 Om alles te deselecteren kiest u Selecteren > Deselecteren.

5 Om beide vormen in het tekengebied te selecteren kiest u Selecteren > Alles in het actieve tekengebied.

6 Klik op de knop Groeperen aan de onderkant van het deelvenster Eigenschappen aan de rechterkant.

Bij Groeperen worden de geselecteerde objecten als één object behandeld. De volgende keer dat u zowel de markeerstiftpunt als de huls wilt selecteren, kunt u er eenvoudig op klikken om ze als groep te selecteren.

illustraties transformeren in Illustrator

7 Kies Bewerken > Kopiëren en vervolgens Bewerken > Plakken om een kopie te maken.

illustraties transformeren in Illustrator

8 Sleep de kopie naar links, zoals in de afbeelding.

9 Als u de kopie van de markeerstift wilt draaien, verplaatst u de aanwijzer net buiten een hoek van het vak eromheen. Wanneer u gebogen pijlen ziet, versleept u deze tegen de klok in om deze een beetje te draaien.

illustraties transformeren in Illustrator

Met één kopie van de markeerstift op zijn plaats, maakt u nog een kopie en draait u deze om zodat deze zich aan de andere kant van de originele markeerstift bevindt.

10 Terwijl de markeerstift nog steeds is geselecteerd, maakt u een kopie door Bewerken > Kopiëren te kiezen. Kies deze keer Bewerken > Op plaats plakken om een kopie bovenop het origineel te maken.

11 Om de kopie te spiegelen, klikt u in het deelvenster Eigenschappen op de knop Horizontaal draaien.

12 Druk op de Shift-toets en sleep de markeerstift naar rechts van de stift in het midden.
Laat de muisknop en vervolgens de toets los. Laat de markeerstift geselecteerd.

illustraties transformeren in Illustrator

Classroom-in-a-book: Adobe Illustrator 2022

Classroom in a book: Illustrator 2022, Nederlandse editie

Classroom in a book: Illustrator 2022, Nederlandse editie is De snelste, gemakkelijkste en meest uitgebreide manier om Adobe Illustrator te leren gebruiken!

Ontwerp beeldmateriaal met Adobe Illustrator, van nauwkeurige tekeningen tot stilistische schilderijen. Door een reeks praktische projecten te voltooien, zoals het maken van logo’s, illustraties, posters, podcastcovers, flyers en meer, begint u met een korte rondleiding door Illustrator en verkent u vervolgens selecties, vormen, kleuren en het bewerken van illustraties. Na het werken met vrije-vormovergangen en lagen, gaat u verder met het ontdekken van dynamische symbolen, artistieke penselen, creatieve effecten en het exporteren van middelen. Alles bij elkaar creëert u 17 boeiende en unieke projecten, waarbij u constant waardevolle grafische vaardigheden opdoet.

“Leer slim met de Classroom in a Book-serie! Het is dé bron voor Adobe professionals – gebruikers, docenten en Certified Instructors.” 


 • Leer Photoshop met Adobe Photoshop Classroom in a Book 2024: De officiële training voor beginners
  Leer Photoshop met Adobe Photoshop Classroom in a Book 2024: De officiële training van Adobe

  De serie Classroom in a Book van Adobe biedt de officiële trainingen voor de belangrijke Adobe-applicaties Photoshop, Illustrator en InDesign. Met behulp van deze boeken leer je werken met deze applicaties, waarbij je de belangrijkste technieken onder de knie krijgt, waardoor je op weg kunt met je eigen creaties. Elk jaar verschijnt er een nieuwe…

 • 9 praktijklessen voor InDesign, Photoshop en Illustrator
  9 praktijklessen voor InDesign, Photoshop en Illustrator

  Als je de Help-functie van Photoshop, Illustrator of InDesign helemaal hebt doorgenomen, betekent dat nog niet dat je met die applicaties kunt werken. Om écht iets te kunnen maken met die drie applicaties, heb je het boek ‘Negen praktijklessen in InDesign, Photoshop en Illustrator‘ nodig. Het is niet het zoveelste boek waarin wordt uitgelegd hoe…

 • De verschillen tussen Affinity Photo, Designer en Publisher en Adobe Photoshop, Illustrator en InDesign
  De verschillen tussen Affinity Photo, Designer en Publisher en Adobe Photoshop, Illustrator en InDesign

  Affinity Photo, Designer en Publisher is een reeks van drie professionele, creatieve programma’s voor het maken en bewerken van illustraties, foto’s, ontwerpen, drukwerk, technische tekeningen en veel meer. De software is een alternatief voor Adobe Photoshop, Illustrator en InDesign. Affinity is voordeliger dan de apps van Adobe (er is geen abonnement) en doet op de…

 • Aan het werk met Affinity Photo, Designer en Publisher
  Aan het werk met Affinity Photo, Designer en Publisher

  Affinity Photo, Designer en Publisher is een reeks van drie professionele, creatieve programma’s voor het maken en bewerken van illustraties, foto’s, ontwerpen, drukwerk, technische tekeningen en veel meer. De software is een alternatief voor Adobe Photoshop, Illustrator en InDesign. Affinity is voordeliger dan de apps van Adobe (er is geen abonnement) en doet op de…

 • Verbeter je Adobe Creative Cloud Skills met de boeken van Classroom in a book

  Er zijn verschillende manieren om Photoshop, Illustrator en InDesign te leren. Je kunt het doen met de hulpbestanden van de drie applicaties. Je kunt op internet gaan zoeken naar filmpjes waarin die apps worden uitgelegd. Of je gaat voor de boeken die Adobe zelf voor je heeft samengesteld: de serie Classroom in a book. Verbeter…

 • De Affinity-suite: een uitstekend alternatief voor Photoshop, Illustrator en InDesign
  De Affinity-suite: een uitstekend alternatief voor Photoshop, Illustrator en InDesign

  Sommigen noemen het de drie-eenheid van de creatieve sector: Adobe Photoshop, Illustrator en InDesign. Bijna elke grafisch vormgever, illustrator, fotograaf, cartograaf, animator en ontwerper gebruikt minimaal één van deze drie programma’s. Vaak gaat dat tandenknarsend: niet vanwege de kwaliteit van de applicaties, maar vanwege de hoge kosten van Adobe. Toch lijkt het lastig afstand te…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.