opmaak verwijderen in Word

Opmaak verwijderen in Word

Soms heb je een stuk tekst opgemaakt, maar bevalt dat achteraf totaal niet. Opmaak verwijderen in Word is gelukkig heel snel geregeld. Onderstaande tekst is afkomstig uit mijn Handboek Word 2021.

Het kan voorkomen dat u voor een groter tekstdeel het liefst helemaal zou terugkeren naar de beginsituatie, dus zonder vet, cursief, eventueel afwijkende lettertypen en kleuren enzovoort. Hiervoor is in Word 2021 de functie Opmaak wissen beschikbaar. De knop bevindt zich in het tabblad Start, groep Lettertypen. Boven de knop Tekstkleur staat de knop Alle opmaak wissen, te herkennen aan het pictogram met de A en een gummetje. Door een tekstdeel te selecteren en op de knop Alle opmaak wissen te klikken, wordt de selectie teruggebracht naar de standaardopmaak (platte tekst).

opmaak verwijderen in Word
De knop Alle opmaak wissen.

opmaak verwijderen in Word

Het taakvenster Stijlen

In het taakvenster Stijlen vindt u de optie Alles wissen. Deze heeft hetzelfde effect als de knop Opmaak wissen. U vindt het taakvenster Stijlen door in het tabblad Start te klikken op de omlaag wijzende pijl in de groep Stijlen.


opmaak verwijderen in Word
De optie Alles wissen in het taakvenster Stijlen heeft dezelfde functie als de knop Opmaak wissen: alle opmaak wordt verwijderd.

Naast Handboek Word 2021 heeft Peter Kassenaar nog veel meer boeken geschreven. Alle zijn boeken kun je HIER vinden. 

Handboek Word 2021Microsoft Word 2021 is de meest gebruikte tekstverwerker ter wereld. U bedient het Office-programma met behulp van het dynamische lint met opdrachtknoppen en functies. In de nieuwe versie van Word zijn diverse functies duidelijker en werken ze nog beter, nog intuïtiever. Het Handboek Word 2021 helpt u snel op weg en biedt oefeningen, tips en voorbeelden uit de praktijk.


Meer artikelen lezen over MS Office:


 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.