tabel importeren van Word naar PowerPoint

Een Tabel importeren van Word naar PowerPoint

Een tabel importeren van Word naar PowerPoint scheelt vaak een hoop nodeloos tikwerk. En u kunt ze in de presentatie ook gelijk een aantrekkelijk uiterlijk geven. Onderstaand fragment is afkomstig uit mijn Handboek PowerPoint 2021.

Wilt u een tabel uit Word in een dia tonen, dan selecteert u de tabel als geheel in het Word-document (klik op het symbooltje links boven de tabel, dit verschijnt zodra u de muiscursor boven de tabel houdt) en klik vervolgens in het lint onder Start op Kopiëren. Schakel over naar PowerPoint en selecteer de dia waar u de tabel aan wilt toevoegen; via de tekst Plakken onder de knop Plakken is weer te kiezen uit diverse plakopties. Door de muis even stil te houden boven de afzonderlijke knopjes verschijnt een duidelijke verklaring van de functionaliteit van elke knop, de meest voor de hand liggende plakoptie vindt u onder het meest linkse knopje: Doelstijlen gebruiken.

tabel importeren van Word naar PowerPoint
Selecteer een tabel in Word en kopieer deze.
tabel importeren van Word naar PowerPoint
Plakken in PowerPoint is zo gedaan.

Leesbaarheid tabellen

Groter en kleiner slepen van de tabel is geen probleem, maar bedenk dat kleinere cijfers- en letters niet altijd even goed leesbaar zijn en daardoor wat ‘overweldigend’ (of slaapverwekkend) kunnen werken. Door alle gegevens in de geïmporteerde tabel te selecteren en gebruik te maken van de knopjes om het lettertype groter of kleiner te maken (deze vindt u in het lint onder de tab Start direct naast de velden met de naam van het gebruikte lettertype en de grootte), kunt u stapsgewijs zorgen voor een optimale leesbaarheid. Verder zijn effecten zoals schaduw, draaiing en animatie naar wens en noodzaak toepasbaar op de tabel.

tabel importeren van Word naar PowerPoint
Door een groter lettertype te kiezen wordt een tabel in een presentatie beter leesbaar.
tabel importeren van Word naar PowerPoint
De ingevoegde tabel – met groter lettertype en een toegevoegde schaduw – in PowerPoint.

Naast deze tip ‘Een Tabel importeren van Word naar PowerPoint’ nog op zoek naar meer tips over PowerPoint? Dan zit op dit blog helemaal goed! Volg deze link en verdiep je verder in het onderwerp.

Handboek PowerPoint 2021

Handboek PowerPoint 2021PowerPoint 2021 is het meest gebruikte programma om presentaties samen te stellen. Het is onderdeel van zowel Microsoft Office 2021 als Microsoft 365. U bedient PowerPoint met het dynamische lint met opdrachtknoppen en functies. In de nieuwe versie van PowerPoint zijn diverse functies duidelijker en werken ze nog beter, nog intuïtiever. Het Handboek PowerPoint 2021 helpt u snel op weg en biedt oefeningen, tips en voorbeelden uit de praktijk.

Tot de behandelde onderwerpen horen:

  • presentaties vormgeven met thema’s
  • afbeeldingen invoegen
  • presenteren met geluid
  • videobeelden vertonen
  • werken met clipart
  • presentaties meenemen, delen en uitwisselen
  • objecten importeren en schikken

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.