Betalen met Apple Pay

Apple Pay, betalen met je telefoon

Apple Pay maakt ‘t mogelijk om met uw telefoon te betalen, uw bankpas kan lekker thuisblijven  en vervelende pincode hoeft u nooit meer te onthouden! Onderstaand fragment is afkomstig uit mijn nieuwe boek Ontdek de iPhone – bijgewerkt voor iOS 16.

Apple Pay is niet specifiek bedoeld om uw Apple-aankopen te betalen. Met Apple Pay betaalt u in de winkel met uw iPhone – of Apple Watch – maar u kunt Apple Pay ook gebruiken voor betalingen online. Apple Pay is een samenwerking tussen Apple en banken.

Betalen met Apple Pay
Apple Pay toevoegen vanuit de app Wallet. Of voeg Apple Pay toe vanuit Instellingen.

Activeren

Als u Apple Pay wilt gebruiken, dan moet u dit eerst activeren voor uw betaalrekening of creditcard – de procedure daarvoor is afhankelijk van de bank. Daarna kunt u de kaart toevoegen aan Wallet op uw iPhone.

1. Open Instellingen, Wallet en Apple Pay.

Of open de app Wallet.

2. Tik op Voeg kaart toe. U ziet een lijst met banken en creditcardproviders.

3. Selecteer de gewenste bank.

4. Volg de instructies op het scherm, daarbij controleert de bank uw identiteit.

Eenmaal goedgekeurd, kunt u betalen met twee drukken op de thuisknop of zijknop van uw iPhone of Apple Watch in combinatie met Face ID of Touch ID op uw telefoon. Dat werkt in de winkel bij elke betaalautomaat waar u contactloos kunt betalen. U hoort een geluid wanneer de betaling is gelukt. Daarna krijgt u een melding waar en hoeveel u hebt betaald. U kunt verschillende betaalkaarten koppelen aan Apple Pay. Tik in Wallet op uw betaalkaart en u ziet een overzicht van de meest recente transacties die u met uw iPhone hebt gedaan.

Betalen met Apple Pay
Betaal met uw iPhone overal waar u contactloos kunt betalen. Onderaan ziet u de andere kaarten in de wallet.

Apple Pay

Andere kaart? Voegt u meer dan één kaart toe, dan kunt u bij Instellingen, Wallet en Apple Pay ook een standaardkaart instellen. Deze kaart komt dan automatisch tevoorschijn als u wilt betalen. Wilt u met een andere kaart betalen, tik dan op de stapel kaarten onder in het scherm en tik op de gewenste kaart.

Zo werkt dus betalen met Apple Pay. Meer tips en trucs over Apple-producten? Op dit blog zijn er veel te vinden. Alle Apple-tips op dit blog vind je HIER.

iOS 16

Web, e-mail, foto’s, video, muziek, kaarten, FaceTime, agenda, contacten enzovoort, in een prachtige gebruikersomgeving; dit en nog veel meer heeft uw iPhone te bieden. De auteur van Ontdek de iPhone – bijgewerkt voor iOS 16 doet Apples nieuwe besturingssysteem iOS 16 voor iPhone haarfijn uit de doeken. Van de eerste kennismaking tot het gebruik van de verbeterde en nieuwe apps: u leert alles om het meeste uit uw iPhone te halen.


Meer lezen over iOS en uw iPhone:


Goed om te zien dat het artikel je tot het einde toe heeft kunnen interesseren. De meeste artikelen op dit blog worden geschreven door de auteurs van uitgeverij Van Duuren MediaBen je geïnteresseerd in verdere verdieping of meer praktische toepassingen? Klik op onderstaande banner voor het meest actuele overzicht.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.