FaceTime in iOS 16

FaceTime in iOS 16

FaceTime in iOS 16, een ideale, stevig versleutelde en dus privacy-vriendelijke communicatie-app van uitstekende kwaliteit. In mijn nieuwe boek Ontdek de iPhone – bijgewerkt voor iOS 16 leest u er alles over.

FaceTime is bellen met beeld en geluid. Heerlijk om verre vrienden en familie niet alleen te horen, maar ze ook te zien. Zeker met groepsgesprekken waarmee u met maximaal 32 mensen tegelijk kunt FaceTimen. En wat let u om ze uw nieuwste aanwinst te tonen? Wissel naar de hoofdcamera en toon uw gesprekspartners wie er allemaal op uw verjaardagsfeest zijn en wat u hebt gekregen. Bovendien maakt het niet uit waar uw gesprekspartners zijn: om de hoek, in Barcelona, Warschau of in Sydney, de kwaliteit is hetzelfde. De kosten? Als u wifi gebruikt, kost het helemaal niets.

FaceTime in iOS 16

FaceTime Met een iPhone, iPad en Mac kunt u FaceTime-gesprekken voeren. Voor groepsgesprekken is iOS 12.1 of nieuwer nodig. Wilt u FaceTime gebruiken met het mobiele datanetwerk, dan werkt dat alleen met een iPhone 4S of nieuwer, of een iPad met simkaart (iPad 3 of nieuwer). In dat geval gaat dit wel ten koste van uw databundel.

FaceTime in iOS 16
FaceTime in actie op de iPhone (links) en in de browser (rechts).

Via Wifi of mobiel

Voor FaceTime hebben u en uw gesprekspartners een geschikt apparaat nodig, een internetverbinding (wifi of mobiel datanetwerk) en een Apple ID. FaceTime is gekoppeld aan uw Apple ID. U kunt FaceTime voor zowel videogesprekken als audiogesprekken gebruiken.

FaceTime in iOS 16

FaceTime zonder Apple-apparaat U kunt ook mensen uitnodigen voor een FaceTime-gesprek die geen Apple-apparaat of Apple ID hebben: u stuurt ze dan een link naar uw FaceTime-gesprek en daarmee kunnen ze vanuit een geschikte webbrowser (Chrome of Edge) deelnemen aan het gesprek.

FaceTime instellen

Het telefoonnummer van uw iPhone is automatisch gekoppeld aan uw Apple ID, maar u kunt voor FaceTime ook een e-mailadres toevoegen waarop u voor FaceTime bereikbaar bent. U doet dat bij Instellingen, Apple ID, Naam, telefoonnummers, e-mail en tik dan bij Bereikbaar op op Wijzig. Tik op Voeg email of telefoonnummer toe en geef de gewenste informatie op. Tik tenslotte op Gereed.

De telefoonnummers en e-mailadressen die u hier opgeeft, kunnen worden gebruikt om u te bereiken met FaceTime, iMessage en meer.

FaceTime in iOS 16
FaceTime instellen

Schakel FaceTime in met de schakelaar bij Instellingen, FaceTime. Hebt u FaceTime eenmaal ingesteld, dan bent u op al uw apparaten – met dezelfde Apple ID – bereikbaar voor FaceTime. U ziet bij Instellingen, FaceTime op welke telefoonnummers en e-mailadressen u bereikbaar bent. Bij Nummerherkenning kunt aangeven of uw gesprekspartner het telefoonnummer of een e-mailadres te zien krijgt. Daaronder staan de volgende opties:

  • SharePlay Met deze functie kunt u tijdens een FaceTime-gesprek samen naar een film of tv-programma kijken naar muziek luisteren. U kunt ook uw scherm delen en webpagina’s laten zien of een fotoalbum bekijken.
  • Spreker Hiermee schakelt u in of tijdens groepsgesprekken de tegel van de deelnemer die aan het woord is automatisch wordt gemarkeerd.
  • FaceTime Live Photos Hiermee stelt u in of er tijdens een FaceTime-sessie Live Photo’s mogen worden gemaakt.
  • Oogcontact Voor oogcontact zou u eigenlijk naar de camera moeten kijken, maar dat is geen natuurlijke reactie. Met deze schakelaar zorgt u ervoor dat u wel oogcontact maakt wanneer u naar het scherm kijkt.

Onderaan vindt u de geblokkeerde contacten, daarover meer in de paragraaf Blokkeren aan het eind van dit hoofdstuk.

FaceTime in iOS 16

Mobiele datanetwerk Als er geen wifiverbinding is, kan FaceTime ook het mobiele netwerk gebruiken. Bij Instellingen, Mobiel netwerk ziet u onder het kopje Mobiele data de schakelaar FaceTime. Schakel deze optie in als u FaceTime ook wilt gebruiken terwijl u onderweg bent. Schakel deze optie uit als u alleen wifi wilt gebruiken voor FaceTime – bijvoorbeeld omdat uw datalimiet bijna is bereikt.

Zo werkt FaceTime in iOS.

Web, e-mail, foto’s, video, muziek, kaarten, FaceTime, agenda, contacten enzovoort, in een prachtige gebruikersomgeving; dit en nog veel meer heeft uw iPhone te bieden. De auteur van Ontdek de iPhone – bijgewerkt voor iOS 16 doet Apples nieuwe besturingssysteem iOS 16 voor iPhone haarfijn uit de doeken. Van de eerste kennismaking tot het gebruik van de verbeterde en nieuwe apps: u leert alles om het meeste uit uw iPhone te halen.

Meer tips en trucs over iOS en de iPhone:


Goed om te zien dat het artikel je tot het einde toe heeft kunnen interesseren. De meeste artikelen op dit blog worden geschreven door de auteurs van uitgeverij Van Duuren MediaBen je geïnteresseerd in verdere verdieping of meer praktische toepassingen? Klik op onderstaande banner voor het meest actuele overzicht.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.