Handboek Digitale Video

Handboek Digitale Video

Handboek Digitale VideoEen van de 15 boeken die je tot eind september 2019 kunt aanschaffen met 25% korting (gebruik bij het betalen couponcode CC25) is het Handboek Digitale Video van Bert Venema. Het is is een van de boeken waar we op dit blog veel aandacht aan besteedden toen het boek in 2016 verscheen.

Bert Venema schreef bijvoorbeeld een gastblogpost over het boek met de titel: De drie delen van het Handboek Digitale Video. Hij schreef: ‘Het boek richt zich vooral op de beginnende en enigszins gevorderde videofilmer. De startende hobbyfilmer zal zich met dit boek zeer goed kunnen oriënteren op het aanbod van camera’s en de aanschaf van een camera. Maar ook de iets meer ervaren videograaf zal veel nuttige informatie in het boek terugvinden. Het boek is ruim voorzien van veel tips, info en praktijkvoorbeelden. Bovendien treft u achtergrondinformatie aan die bijdraagt aan meer begripsvorming over het onderwerp video.’

De drie delen van het boek

  • Het eerste deel behandelt alles wat met de techniek van de camera heeft te maken.
  • In het tweede gedeelte van het boek wordt de techniek van het video filmen zeer uitvoerig behandeld. Je leert daarbij alles over diafragma, brandpuntafstand, lenzen, scherptediepte en wat er nog meer komt kijken bij de instelling van een videocamera.
  • In het derde gedeelte van het boek wordt uitvoerig aandacht besteed aan de postproductie van het videomateriaal. Het proces van monteren wordt hierbij uitvoerig beschreven.

Boekbespreking

Ik schreef een bespreking van het boek Alles wat je wilt weten over het maken van digitale video. Mijn conclusie: ‘Voor iemand die wil gaan videofilm biedt het Handboek Digitale Video van Bert Venema meer dan genoeg informatie om goed beslagen ten ijs te komen. Ik wilde dat ik een dergelijk boek had toen ik in 2003 mijn eerste digitale fotocamera kocht…’

Interview met Bert Venema

Bert Venema, auteur van Het Handboek Digitale Video

We spraken in augustus 2016 ook met Bert over zijn nieuwe boek. Ik vroeg hem over de opbouw van het boek. Bert: ‘Ik begin in het boek met de basis: wat is er nodig om te beginnen met filmen, wat moet je weten van de techniek. Als je de techniek een beetje doorhebt, weet je ook wat voor camera je wilt kopen, een en ander natuurlijk afhankelijk ook van wat je kunt besteden. Je kunt je, als je dat onderdeel hebt gelezen, niet alleen maar laten leiden door wat een verkoper je wil verkopen. Die kan je van alles vertellen, maar als het je niets zegt, dan kom je misschien met een camera thuis, met teveel of te weinig mogelijkheden. Als je alleen maar familiefilmpjes wilt maken, hoef je echt niet zo’n ingewikkelde camera te hebben. Dat is het eerste deel van het boek, waarin alle mogelijkheden en onmogelijkheden van apparatuur de revue passeren. In het tweede deel heb ik het over de verschillende genres van videofilm. Reportages, speelfilms, een animatie-film enzovoort.’

Voorproefjes

De moderne digitale videocamera.

We publiceerden op het blog ook wat voorproefjes uit het boek om er beter mee kennis te maken. Er waren twee voorproefjes over het kiezen van een camera (HIER en HIER). En er waren twee voorproefjes over Compositie en camerastandpunt (HIER en HIER).

Zoals gezegd: dit handboek is tot eind september met 25% korting aan te schaffen door bij het betalen gebruik te maken van couponcode CC25.

Er zijn nog 14 andere boeken over fotografie die je met die 25% korting kunt kopen. Lees er HIER meer over.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.