Tips en trucs voor Windows 11

Tips en trucs voor Windows 11

Werken met een nieuw besturingssysteem zoals Windows 11 roept onvermijdelijk vragen op. Dit blog en de boeken van Van Duuren zijn ervoor om je te helpen met je vragen en problemen met Windows 11. Alle blogposts over Windows 11 hebben we hier verzameld. We verwijzen regelmatig naar de boeken over Windows 11, waarvan we ook voorproefjes op dit blog plaatsen. Alle tips en trucs voor Windows 11 verzamelen we in deze blogpost. 

Aam het werk met het Windows 11 startmenu

Misschien ben je enthousiast over het nieuwe startmenu in Windows 11 en wil je er alles over weten.  Het Windows 11 startmenu is vereenvoudigd vergeleken met de voorgangers. Het zou bovendien beter zijn dan ooit. Beoordeel aan het eind van deze blogpost zelf of dat waar is. Eerst leer je werken met het menu Start, toepassingen aan het startmenu toevoegen en de taakbalk naar uw voorkeur indelen. Lees HIER verder.

Windows 11 installeren op computer die niet geschikt is voor Windows 11

Tips en trucs voor Windows 11Om te beginnen moet je Windows 11 natuurlijk installeren. Voor Microsoft is een computer blijkbaar al snel oud en afgeschreven en niet geschikt voor Windows 11. Voor jou draait je pc vast nog prima, dus waarom zou hij dan niet geschikt zijn voor Windows 11? Er blijken allerlei trucs te zijn waardoor je Windows 11 wel op een ‘oudere’ pc kunt installeren. Hoe je dat doet, lees je op het ComputerCreatief-blog: Windows 11 installeren op computer die niet geschikt is voor Windows. 11.

Handboek Windows 11

Het Handboek Windows 11 loodst je soepel door de vernieuwingen in het besturingssysteem en geeft snel antwoord op je vragen. Het boek wijst je snel de weg in de mogelijkheden en functies, zoals het werken met het nieuwe menu Start, met apps en met de vele basisvoorzieningen. Je kunt dit boek prima gebruiken als zelfstudiegids of als naslag bij het oplossen van computerproblemen. Met de handige vragen en oefeningen aan het eind van elk hoofdstuk kun je de belangrijkste dingen nog eens herhalen. Je kunt het HIER bestellen.

Vertrouwde Startmenu terug in Windows 11 met Start11

Het is even wennen, dat nieuwe Startmenu in Windows 11. Vroeg er iemand om een nieuw Startmenu in Windows 11? Geen idee, maar veel mensen raken de weg kwijt in het vernieuwde Startmenu van Windows 11. Ook na een paar weken met Windows 11 kon ik er niet aan wennen. Geen probleem, daar is een oplossing voor: Start 11. Krijg je vertrouwde Startmenu terug in Windows 11 met Start11!

Updates voor Windows 11 op ongeschikte computers

Er werd geschreven dat als je Windows op een ‘ongeschikte pc’ installeerde, je geen updates krijgt. Dat blijkt niet waar. Windows blijft trouw met zijn overmatige updates komen…

Laat je Windows-pc minstens twee uur aanstaan tijdens een update

Eind januari 2022 schreef David Guyer, een program manager van Microsoft, bij de techcommunity over het onderwerp update connectivity, met als conclusie dat de meeste apparaten niet lang genoeg aanstaan om de update compleet af te maken. Hij schrijft onder andere: ‘Wat we ontdekten, is dat het zeer onwaarschijnlijk is dat apparaten, die niet aan een bepaalde hoeveelheid verbonden tijd voldoen, succesvol worden geüpdatet. Uit gegevens blijkt vooral dat apparaten minimaal twee ononderbroken verbonden uren nodig hebben… Lees HIER verder.

Windows 11 en privacy

Wat betekent Windows 11 voor je privacyinstellingen. Die instellingen kun je tijdens de installatie van Windows 11 al regelen, maar misschien dacht je: dat doe ik wel later. Heb je het bij de installatie overgeslagen, dan is nu het moment om je over die privacyinstellingen te buigen. Dat kan nogal veel werk zijn. Je kunt de tijd die je eraan moet besteden flink inkorten met ShutUp11. Lees HIER alles over die privacyinstellingen.

Windows 11 voor Senioren en Leer jezelf snel Windows 11

Hoe krijg je in korte tijd Windows 11 onder de knie? Dat kan met Windows 11 voor senioren van auteur Victor Peters of met Leer jezelf snel Windows 11 van Bob van Duuren. Maak kennis met het nieuwe startmenu, beheer je documenten, onderhoud je computer, surf op internet en maak contact met anderen: het zijn slechts enkele van de onderwerpen die je krijgt voorgeschoteld. Windows 11 voor senioren kun je HIER bestellen. Leer jezelf snel Windows 11 HIER.


Goed om te zien dat het artikel je tot het einde toe heeft kunnen interesseren. De meeste artikelen op dit blog worden geschreven door de auteurs van uitgeverij      Van Duuren Media.
Ben je geïnteresseerd in verdere verdieping of meer praktische toepassingen? Klik op onderstaande banner voor het meest actuele overzicht.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.