meldingen in iOS 16

Meldingen in iOS 16

Een van de dingen die Apple heeft aangepakt zijn meldingen in iOS 16, daar kan net weer wat meer aan ingesteld worden. Onderstaande tekst is afkomstig uit mijn nieuwe boek Ontdek de iPhone – bijgewerkt voor iOS 16.

Meldingen zijn afkomstig van apps. Denk daarbij aan gemiste gesprekken, binnengekomen berichten en meer. Als u een melding ontvangt, verschijnt deze in beeld. Dat kan op het toegangsscherm, beginscherm of in een app zijn. Soms in de vorm van een strook, dat is een mededeling die kort in beeld verschijnt. U hoeft hier verder niets mee te doen. Een ander soort melding blijft in beeld totdat u erop reageert. U kunt deze meldingen direct afhandelen als u de melding in beeld krijgt.

Meldingen in iOS

Trek de melding omlaag als u de melding wilt afhandelen zonder de huidige app te verlaten. Zo kunt u bijvoorbeeld een binnenkomend bericht lezen en beantwoorden. Veeg omhoog om de melding te sluiten.

Wanneer u eerdere, nog niet afgehandelde meldingen wilt zien, veeg dan omlaag vanaf het midden van de bovenrand van het scherm. U opent daarmee het Meldingencentrum met daarin de recente meldingen. Scrol eventueel omlaag om meer meldingen te zien. U kunt nu de meldingen afhandelen.

meldingen in iOS 16
Links het meldingencentrum en rechts de opties voor een melding

Meer mogelijk met meldingen

Bij elkaar horende meldingen worden gegroepeerd. Tik op een groep om de groep te openen en de verschillende meldingen te zien. Tik op Toon minder om de groep weer te sluiten.

Tik op een melding om deze te bekijken met de bijbehorende app.

U kunt ook op een melding reageren als het apparaat vergrendeld is.

Houd uw vinger op een melding om deze te bekijken en af te handelen.

Wilt u een melding of een groep meldingen wissen, tik dan op het kruisje rechtsboven de melding of veeg naar links over de melding en tik op Wis of Wis alles.

Veeg naar links maar stop halverwege, dan ziet u ook de knop Opties. Tik hierop als u deze melding wilt stilhouden of voor deze app wilt uitschakelen of de instellingen wilt aanpassen.

meldingen in iOS 16
Een gepland meldingenoverzicht vermindert het aantal momenten dat u meldingen te zien krijgt.

Wilt u alle meldingen in het meldingencentrum wissen, tik dan op het kruisje boven in het meldingencentrum.

Keer terug naar waarmee u bezig was met een veeg omhoog vanaf de onderrand van het scherm of druk op de thuisknop.

Wanneer u een app al enige tijd niet meer hebt gebruikt, dan stelt Siri voor om de meldingen voor die app uit te schakelen.

Meldingen in geplande overzichten

Bij Instellingen, Meldingen bepaalt u voor elke app of deze meldingen mag geven en hoe. U kunt aangeven dat meldingen in geplande overzichten worden weergegeven, maar dat tijdgevoelige meldingen wel meteen worden doorgegeven. U kunt voor elke app instellen hoe de melding wordt gegeven. Bijvoorbeeld, u stelt in dat een app alleen stroken mag laten zien, maar geen geluid mag laten horen of een badge op de app mag tonen. Of laat alleen meldingen toe in een gepland overzicht.

Helemaal onderaan staat onder het kopje Overheidsmeldingen de schakelaar Noodmeldingen. Schakelt u deze functie in, dan ontvangt u meldingen van NLAlert. Naast af en toe een vooraf aangekondigde testmelding krijgt u dan bijvoorbeeld de waarschuwing om de ramen dicht te houden bij een grote brand bij u in de buurt.

meldingen in iOS 16
Stel in hoe u meldingen wilt ontvangen (links) en de instellingen per app (rechts).

meldingen in iOS 16

Niet storen Even alle meldingen stilhouden? Geen probleem! Schakel bij Focus de optie Niet storen in. Dat kan met het bedieningspaneel (zie verderop in dit hoofdstuk), bij Instellingen, Focus, Niet storen of vraag het Siri.

Meer tips en trucs over Apple-producten? Op dit blog zijn er veel te vinden. Alle Apple-tips op dit blog vind je HIER.

iOS 16

Web, e-mail, foto’s, video, muziek, kaarten, FaceTime, agenda, contacten enzovoort, in een prachtige gebruikersomgeving; dit en nog veel meer heeft uw iPhone te bieden. De auteur van Ontdek de iPhone – bijgewerkt voor iOS 16 doet Apples nieuwe besturingssysteem iOS 16 voor iPhone haarfijn uit de doeken. Van de eerste kennismaking tot het gebruik van de verbeterde en nieuwe apps: u leert alles om het meeste uit uw iPhone te halen.Goed om te zien dat het artikel je tot het einde toe heeft kunnen interesseren. De meeste artikelen op dit blog worden geschreven door de auteurs van uitgeverij Van Duuren MediaBen je geïnteresseerd in verdere verdieping of meer praktische toepassingen? Klik op onderstaande banner voor het meest actuele overzicht.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.