contactpersoon favoriet maken in Outlook

Een contactpersoon favoriet maken in Outlook

Een contactpersoon favoriet maken in Outlook helpt u om deze persoon (het mogen er ook meerdere zijn) snel terug te kunnen vinden. Onderstaand fragment is afkomstig uit mijn Handboek Outlook 2021.

De lijst met contactpersonen in Outlook kan erg lang worden. Na verloop van tijd kunnen hier gemakkelijk honderden personen en adressen in zijn opgenomen. Het kan daarom handig zijn contactpersonen waar u regelmatig mee overlegt, toe te voegen aan de lijst Favorieten. De gegevens zijn dan onder handbereik.

1 Klik met de rechtermuisknop op een contactpersoon en kies Toevoegen aan Favorieten.

  • Er gebeurt op het eerste gezicht niets, maar intern heeft Outlook de contactpersoon nu aangemerkt als favoriet.
  • Als een contactpersoon favoriet is, verdwijnt de optie Toevoegen aan Favorieten uit de lijst.
contactpersoon favoriet maken in Outlook
Personen waar u regelmatig contact mee heeft, kunt u toevoegen aan de lijst Favorieten.

Contact opnemen met favorieten

De lijst met favoriete contactpersonen verschijnt als u met de muis over de aanduiding Contactpersonen in de navigatiebalk beweegt. Zweef daarna met de muis over de gewenste persoon en kies een van de pictogrammen in het popupmenu dat verschijnt. Zo kunt u bijvoorbeeld snel een e-mailbericht versturen, de contactpersoon bellen, een chatbericht verzenden of een videogesprek starten. Dit laatste is niet op alle servers mogelijk. De contactpersoon moet in dat geval ook werken met Exchange Server en Outlook moet zijn gestart.

contactpersoon favoriet maken in Outlook
Zweef – ook in andere weergaven – met de muis over de favorieten om snel met een ervan contact op te nemen.

Favorieten permanent weergeven

Tot slot is het mogelijk om de favorieten permanent in een deelvenster van Outlook te laten tonen. Hiervoor gebruikt u het kleine knopje Kort weergeven vastmaken. Dit staat rechtsboven in het pop-upvenster met favorieten. De lijst met favoriete contactpersonen wordt dan weergegeven als deelvenster aan de rechterkant in Outlook. Hier kunt u ook rechtstreeks contact opnemen met uw favorieten. Het deelvenster zelf wordt eventueel weer gesloten door gewoon op de knop met het kruisje (voor dit deelvenster) te klikken.

contactpersoon favoriet maken in Outlook
In plaats van in een pop-upvenster kunt u favorieten ook in een deelvenster aan de rechterkant van het Outlook-venster weergeven.

Dit blog is de afgelopen jaren gevuld met onder meer een berg aan Office-tips, die u hier allemaal terug kunt vinden. Of ga voor meer specifiek naar artikelen over Word, Excel, PowerPoint of Outlook.

Handboek Outlook 2021

Outlook 2021 is een veelzijdig, uitgebreid en krachtig programma dat u gebruikt om te e-mailen, uw agenda te beheren, taken te plannen en contacten te onderhouden. Dit Handboek is volledig geactualiseerd voor de 2021-editie en gaat uitgebreid in op de vele mogelijkheden van de software. De auteur loodst u speels door de verschillende functies van het programma en de hoofdstukken worden telkens afgesloten met vragen en oefeningen; zo krijgt u Outlook 2021 snel in de vingers.

Tot de behandelde onderwerpen behoren:

  • Kennismaken met de werkomgeving
  • Accounts toevoegen en beheren
  • E-mail lezen en organiseren
  • E-mail opstellen en verzenden
  • Werken met contactpersonen
  • Werken met de agenda
  • Werken met taken en notities
  • Instellingen en opties wijzigen


 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.